D-le Radu Stroe, îmi pare rău că s-a întâmplat să fii ministru în timpul vieții mele

0 380

Țanțoș. Fudul. Și cu o privire trufașă în permanență. Chiar ușor arogant. Așa l-am văzut, în ultimele zile, în imaginile prezentate de către colegii de la televiziune pe ministrul de Interne, Radu Stroe, când a vorbit despre tragedia aviatică soldată cu doi morți. Declarațiile pe care le-a făcut pe acest subiect dau măsura competenței, inteligenței și cinismului său.

Să o luăm cronologic. În seara accidentului, ministrul Radu Stroe s-a grăbit să declare că Ministerul de Interne nu are aparatura necesară pentru a localiza victimele accidentului aviatic. Am verificat pe site-ul de achiziții și am văzut că Inspectoratul General al Poliției Române, instituție din subordinea ministrului Radu Stroe, a cumpărat în martie 2013, direct de la o firmă din Germania, un sistem ultra-modern de depistare a telefoanelor mobile, pe care a plătit peste jumătate de milion de euro. Ieri, după ce EVZ și celelalte televiziuni și site-uri de știri au publicat acest lucru, conducerea IGPR a ieșit cu un comunicat de presă în care a recunoscut că are această aparatură modernă dar, potrivit legislației și procedurilor în vigoare, nu o poate folosi decât în cazuri penale, cu mandat de la magistrați. Să ai în curtea ta o astfel de minunăție și să n-o folosești într-un astfel de caz, în care e vorba de viață și de moarte, mi se pare a fi incompetență.

E tragic să supraviețuiești după o cădere cu avionul de la câteva mii de metri altitudine și să mori de frig, pentru că în secolul aparaturii smart niște incompetenți nu reușesc să te localizeze. La asta se adaugă birocrația, care nu permite unor oameni să folosească aparatura din dotare.

Revenim la Radu Stroe. Aseară, întrebat de un reporter dacă își reproșează ceva cu privire la accidentul aviatic în urma căruia au murit doi oameni care au supraviețuit impactului cu solul, ministrul de Interne a găsit de cuviință să răspundă cu o aroganță: “Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia”. Ce să-i spui unui om care gândește în acest hal? Primul lucru care mi-a venit în cap a fost că și mie îmi pare rău că acest Radu Stroe e ministru în timpul vieții mele.

În această dimineață, ministrul de Interne a declarat, cumva vesel, că nu își dă demisia, pentru că nu se consideră vinovat de bulibășeala cu care au acționat instituțiile din subordinea sa. Acum câteva minute, premierul Victor Ponta a anunțat niște demisii. Radu Stroe nu se numără printre cei destituiți. Pun pariu că acum e așezat comod într-un fotoliu și își râde în barbă, bucuros că a scăpat.

de George Lacatuş m.evz.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php