Remus Cernea, portavocea ateilor pro-homosexuali, vrea acum o LEGE care sa declare DELFINII persoane non-umane

1 499

delfiniDeputatul Remus Cernea, care s-a remarcat în ultimii ani prin atacurile la adresa Bisericii Ortodoxe şi prin propaganda făcută în favoarea lobby-ului homosexual, şi-a lărgit aria de interese şi acum doreşte ca delfinii să fie declaraţi prin lege ca fiind persoane non-umane. Dacă proiectul va fi adoptat, aceste mamifere marine nu vor mai putea fi ţinute în captivitate, fapt ce ar putea duce inclusiv la închiderea Delfinariului din Constanţa. Parlamentarul, în goana lui după senzaţional şi publicitate, a mai cerut pentru delfini “dreptul la viaţă, dreptul la integritate corporală, dreptul la libertate de mişcare şi dreptul de a nu fi despărţiţi de familie”.

“Ştiţi bine că au fost cazuri în care delfini au salvat oameni de la înec, asta înseamnă o putere conceptuală foarte mare, înseamnă să înţelegi că o altă fiinţă este în pericol”, a declarat Remus Cernea într-o conferință de presă care a avut loc la Constanța.

Deputatul, care a ajuns în Parlament pe listele USL, a dat drept exemplu India, ţară unde delfinii au fost considerați deja persoane non-umane.

„Acum este interzisă vânătoarea şi uciderea lor, dar sunt încă victime ale unor comportamente pe care le avem. Îi ţinem în cuşti, un delfinariu este o cuşcă pentru un delfin, a-i ţine în captivitate este o formă de cruzime şi denotă o lipsă de înţelegere faţă de capacitatea şi gradul de inteligenţă a acestor fiinţe. De aceeea, propun o lege inspirată din acest apel făcut de comunitatea ştiinţifică în 2010 pentru a se acorda delfinilor statul de persoane non-umane”, a mai adăugat Remus Cernea.

Iată draftul propunerii legislative:

“Proiect de lege pentru recunoaşterea delfinilor drept persoane non-umane 

Art. 1 Toate speciile de delfin se bucură de protecţie specială pe teritoriul României, iar fiecare individ al acestor specii este considerat persoană non-umană.

Art. 2 În sensul prezentei legi, prin persoană non-umană se înţelege o fiinţă înzestrată cu inteligenţă dezvoltată şi cu capacitatea de a avea relaţii sociale complexe, care nu aparţine speciei umane şi care se bucură de următoarele drepturi:

(1) Dreptul la viaţă.

(2) Dreptul la integritate corporală şi de a nu fi supus la acte de cruzime.

(3) Dreptul la libertate de mişcare în mediul său de viaţă şi de a nu fi capturat şi ţinut în captivitate cu alt scop decât acela de a fi tratat medical sau salvat de la un pericol iminent.

(4) Dreptul de a fi protejat în mediul de viaţă şi de a nu fi îndepărtat de grupul sau familia din care face parte.

Art. 3 Încălcarea drepturilor persoanelor non-umane este interzisă şi se sancţionează cu pedepsele echivalente prevăzute de Codul Penal pentru încălcarea drepturilor similare ale persoanelor umane.

Art. 4 Deţinerea în captivitate a delfinilor fiind interzisă prin Art. 2 alin. 3 al prezentei legi, în termen de cel mult 12 luni de la intrarea acesteia în vigoare, delfinii ţinuţi în captivitate vor fi eliberaţi sub stricta supraveghere a unor specialişti în domeniul protecţiei acestor specii.” Sursa: FrontPress.ro

1 Comment
  1. […] Buciumul: dupa declaratiile halucinante despre cum vede o “Romanie libera”, dupa proiectul de lege de protectie a delfinilor care ar duce la desfiintarea Delfinariului, Cernea recidiveaza cu o alta idee nastrusnica dar care […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php