Poetul Dan Sociu refuză premiul de la ICR: „Ţine de un guvern prea scârbos”!

0 483

Dan Sociu a fost desemnat câştigătorul Premiului de Poezie 2013 acordat de Institutul Cultural Român. Însă poetul a anunţat că refuză premiul din motive politice: ICR „ţine de un guvern prea scârbos”.

Premiul, în valoare de 3.000 lei, oferit de Institutul Cultural Român, fusese anunţat deja. Premiul „Cartea de poezie a anului 2013” recompensează volumul „Vino cu mine ştiu exact unde mergem”, publicat anul trecut de Dan Sociu, la Editura Tracus Arte.
Juriul a fost format din criticii literari Alex Goldiş, Bianca Burţa-Cernat şi Mihai Iovănel, câştigători ai Premiului Tânărul critic literar în cadrul Galei la ediţiile 2011, 2012, 2013.

Acum puţin timp însă, poetul Dan Sociu a anunţat că refuză premiul, deşi juriul care l-a ales e compus din critici pe care-i respectă. Motivul e politica guvernului actual:

„le multumesc lui Mihai Iovanel, Alex Goldiș si Bianca Burta-Cernat pentru ca au ales Vino cu mine, stiu exact unde mergem pentru premiul cartea de poezie a anului (nici nu stiam de nominalizare) si mi-ar fi prins bine banii dar nu pot sa iau un premiu de la icr-ul asta si de la ministerul asta al culturii, tine de un guvern prea scirbos, care nu respecta contractele cu noi, e compus din mincinosi patologici, a incalcat (le-a rasturnat) toate promisiunile (si doctrina social-democrata), a batut si a hartuit tarani si protestatari, dispretuieste saracii, e arogant si unsuros, crede ca poate face ce vrea din legi si altele, dupa cum le stim”

sursa: Realitatea.net

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php