Eroii din 1989 comemorati de suporterii banateni

0 362

00Marți, 17 decembrie, a avut loc în Timişoara marşul tradiţional al suporterilor bănăţeni în memoria victimelor din decembrie 1989.

Marşul, desfăşurat sub slozinca “Cine uită e complice”, a început în jurul orei 19 din Piaţa Maria şi s-a încheiat la Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei, cu o depunere de coroane de flori la monumentul unde arde flacăra nestinsă, simbol al idealurilor care i-au animat pe martirii Timişoarei în urmă cu 24 de ani. Au fost făcute scurte opriri în fata Catedralei Mitropolitane, Operei Române (unde s-a rostit rugăciunea Tatăl nostru) și a Memorialului Revoluţiei, repere cheie ale luptei contra unui regim criminal.

Pe întreg traseul cei circa 400 de manifestanți au scandat lozinci anticomuniste. Deasemenea au fost împărțite manifeste cu textul: „În spatele fiecărui glonţ stă o ţeavă. În spatele fiecărei ţevi stă un trăgaci. În spatele fiecărui trăgaci stă un deget. În spatele fiecărui deget stă un ochi. În spatele fiecărui ochi stă un om. În spatele fiecărui om stă un ordin. În spatele fiecărui ordin stă un sistem. Când sistemul începe să se clatine, declanşează nişte mecanisme sinistre, care se întind ca o undă între ordinele şi gloanţele care străpung oameni. Oameni cărora sistemul le-a ţinut bocancul pe beregată şi demnitatea în exil”.

“Încercăm în fiecare an să păstrăm vie Revoluţia în memoria timişorenilor. Pentru mulţi dintre cei prezenţi aici e cel mai important moment al anului şi cea mai importantă acţiune organizată de suporterii timişoreni. E normal să scadă numărul pe măsură ce ne îndepărtăm de 1989, dar nu e atât numărul important, cât cei care sunt aici să ştie pentru ce sunt aici. Nu cred că se pune problema să numim pe cei care vin la marş suporteri de fotbal, oricine e bine primit, vrem să ni se alăture oameni să fim cât mai mulţi”, a declarat Sebastian Novovic, unul dintre liderii suporterilor timişoreni. Sursa: FrontPress.ro

16

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php