Echipele Chevron, alungate de sătenii din Pungeşti

0 355

DSC_5044

 

_GTA1892

Un nou scandal a avut loc azi la Pungeşti, unde localnicii au alungat echipele companiei Chevron

Acestea veniseră în comună nu cu utilaje de explorare, ci cu explicaţii pentru săteni.

Oficialii companiei voiau să-i convingă pe oameni că nu îi aşteaptă nici un pericol, însă nimeni nu a stat să le asculte argumentele.

„Proiectul Chevron poate aduce numeroase beneficii în comuna Pungești: mai multe locuri de muncă, sprijin pentru comunitățile locale. Chevron dorește să fie un bun vecin și să participe la viața și dezvoltarea comunității”

– cu aceste informații au încercat reprezentanții Chevron să-i înduplece pe localnici, acolo unde ar trebui instalate primele sonde de explorare a gazelor de șist. Pentru a doua zi, reprezentanții Chevron au mers din poartă în poartă și le-au explicat oamenilor că există și beneficii de pe urma proiectului. Dacă unii locuitori dau semne că cedează, alții continuă protestele.

După ce săptămâna trecută au fost puși pe fugă de localnici, reprezentanții companiei Chevron s-au întors ieri in comună. Au fost acceptați, de aceasta dată, și au mers din casă în casă, pentru a demonta temerile referitoare la fracturarea hidraulica a gazelor de șist. Au stat de vorbă cu 200 de oameni, dar fără succes. Localnicii nici nu vor să audă de montarea sondelor.

Azi, campania de informare a fost întreruptă.

Surse: Digi24.ro/ Starea Natiunii

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php