Troiţa de la Tancabesti în pericol ! Apelul sculptorului Ivanof

2 1.533

POZAAm primit la redacţie apelul sculptorului Cristian Ivanof, coautor alături de comandantul legionar Ştefan Georgescu, al troiţei monumentale de la Tâncăbeşti, ridicate pe locul asasinării lui Corneliu Zelea Codreanu.
Acest apel vine în contextul în care, încă din vara anului trecut, Institutul Naţional pentru Studiul Holocaustului în România „Elie Wiesel” a declanşat o serie de intervenţii faţă de autorităţile locale şi naţionale, în vederea demolării acestui monument.
Recent, INSHR – „EW” a sesizat organele penale, deschizându-se un dosar penal în care a fost citat atât maestrul Cristian Ivanof, cât şi decedatul Fane Georgescu. În urma anchetării domnului Ivanof de către organele judiciare, întrucât acestea nu au putut găsi aspecte ilegale în respectarea legii construcţiilor şi în avizarea amplasării troiţei, s-a încercat incriminarea existenţei pe lângă troiţă a unor anexe de metal, care nu figurează în proiectul iniţial (garduri, felinare etc.).
Având în vedere ameninţarea care planează în aceste zile  asupra existenţei troiţei de la Tâncăbeşti, domnul Ivanof cere prin acest material tuturor celor care cinstesc memoria lui Corneliu Zelea Codreanu, să renunţe la amplasarea oricăror anexe în afara troiţei aprobate legal şi să evite afişarea oricăror simboluri ideologice atunci când omagiază memoria Căpitanului.

Redacţia Buciumul

________________________________________________________________

Apelul domnului Cristian Ivanof:

Eu, Cristian Ivanof, în calitate de coautor al crucii de hotar de la Tâncăbeşti şi unic autor al refacerii acestei cruci după distrugerea ei din oct. 1999 am următoarea rugăminte către cei de bună credinţă ca şi celor care folosesc acest loc pentru afaceri personale:
În primul rând rog să nu se mai planteze aici nimic dacă nu există autorizaţii legale sau dacă vor acest lucru, să meargă la poliţie şi să-şi asume consecinţele faptelor comise.
De asemenea, având în vedere acuzaţiile din dosarul penal referior la troiţă şi la simbolurile afişate de diverse organizaţii sau persoane, rog pe toţi cei ce au respect faţă de acel loc să se abţină de la afişarea oricăror simboluri ideologice.
Personal mi-am asumat la poliţie răspunderea pentru tot ce am făcut în legalitate.
Nu mai sunt însă dispus să mai fiu chemat şi anchetat pentru ilegalităţile altora.
Aceştia să nu mai pozeze în “eroi” şi “luptători” arogându-şi o calitate pe care nu o au şi nu o vor avea (legionari). Să înceapă prin a veni la poliţie  să răspundă personal în faţa anchetatorilor. “Curajul” expus pe te miri unde nu te înalţă, doar te înjoseşte!
Foarte mulţi consideră locul de la Tâncăbeşti  ca pe o trambulină pentru jocurile personale. Pe toţi aceştia, fără excepţii, îi arăt cu degetul ca pe DUŞMANI AI CRUCII şi ai NEAMULUI ROMÂNESC. Ei vor fi împovăraţi cu păcatul dacă crucea de la Tâncăbeşti va fi distrusă şi vor fi blestemaţi din neam în neam!
La Tâncăbeşti este un ALTAR şi ASTA TREBUIE să RĂMÂNĂ!
Este un loc sfinţit cu sânge, un loc de închinare şi de rugăciune nu un loc de întâlnire pentru sălbatici.
Îmi asum şi primesc toate înjurăturile pornite de la “luptătorii” fără cauză, fără cruce  şi fără Dumnezeu.
Tot aşa accept orăcăielile şi ifosele tuturor frustraţilor care, neputincioşi fiind, cred că vor ajunge ceva bârfind, minţind şi acuzând oriunde de orice pe oricine!
La toţi aceştia le spun de pe acum: nu sunt şi nu voi fi niciodată ceea ce vor să arate a fi… sunt doar nulităţi demne de toată mila!
Cu toată dragostea creştinească pentru cei care iubesc sincer crucea şi neamul.
Pentru ceilalţi… Dumnezeu sa-i lumineze!

Aşa să-i ajute Dumnezeu, aşa sa-i ajute Dumnezeu pe cei fără cruce  şi credinţă!

P.S.: De când sunt legionari cei cu dosare penale pentru ilegalităţi, mincinoşii, hoţii, escrocii şi afaceriştii fără scrupule ?!  Au aceştia dreptul cel puţin moral să apară într-un loc sfinţit de suferinţă şi sânge curat ?!

Cristian Ivanof

2 Comments
  1. Adrian Silviu Mironescu says

    „maiestru Cristian Ivanof,” se va schimba in „maestrul Cristian Ivanof”, „intru-cat ” in „intrucat” (ca si cum ai scrie „deoare-ce”). Pe de alta parte ar putea sa ne ia toate simbolurile, mai putin credintele. Eu as spune, fie-le dupa inima lor!

  2. ionut moraru says

    Am fost doar alaturi de o alta camarada a gruparii noastre ( FDC ) la Politia Snagov -cercetari penale, pentru a-l duce personal pe camaradul Cristi Ivanof la ora 8,00. Faptul ca a preferat sa mearga doar cu noi spune multe. Asadar noi nu intram printre cei vizati de apel.
    Camasa verde primita de la instructorul legionar Nelu Rusu o voi purta si in mormant ca doar nu degeaba ii spune „camasa mortii”. Ea nu face parte din simbolurile ideologice ci din fiinta legionarului.
    Stiu apelul acesta dinainte sa apara aici. De acord cu el. Simboluri ideologice inseamna garda, steaguri cu garda, portrete ale lui Horia Sima, etc. Fondatorul ne obliga insa sa purtam camasa chiar si vreme de prigoana cumplita (in casa). Ceea ce nu e cazul acum, cand Alexandru Florian a tras o mica ragaiala jidoveasca.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php