Duminică, 27 octombrie, se va sfinți troița din tabăra de Rezistență de la Pungești

0 894

Rezistența de la Pungești, binecuvântată de Părintele Justin Pârvu. Sfintirea troitei de la Pungesti va avea loc la orele 16.00, mâine, 27 octombrie!

EVENIMENT Duminicã, troita adusã în comuna Pungesti, la Silistea, de cãtre cãlugãrii de la Mãnãstirea “Petru Vodã”, va fi sfintitã! Monahii vor fi prezenti la locul unde oamenii din Pungesti s-au opus, cu mult curaj, construirii sondei Chevron, si cheamã alãturi de ei pe toti preotii care au fost si sunt cu sufletul aproape de acesti localnicii de la Pungesti, dar si de miscarea de rezistentã, împotriva explorãrii si explotãrii gazelor de sist.

SAMSUNGDAR SPIRITUAL: Duhul Cuviosului Pãrinte, Iustin Pârvu este alãturi de protestatarii din tabãra de rezistentã de la Pungesti. Asa cum au promis, cãlugãrii de la mãnãstirea Petru Vodã au revenit la Silistea si au adus o troitã. Aceasta este chiar din cimitirul mãnãstirii si a stat la cãpãtâiul martirilor din miscãrile de rezistentã anticomuniste.

Cãlugãrii de la Mãnãstirea Petru Vodã au adus o troitã la Pungesti pentru a întãri credinta în Dumnezeu a celor care de douã sãptãmâni stau de veghe în tabãra de rezistentã. Troita a fost amplasatã chiar în locul unde, pe 16 octombrie, sãtenii din Pungesti s-au pus în genunchi si au oprit înaintarea utilajelor celor de la Chevron, care cu orice pret au vrut sã instaleze prima sondã de explorare a gazelor de sist din România. Duminica trecutã, cãlugãrii de la mãnãstirea ctitoritã de Cuviosul Pãrinte, Iustin Pârvu, au venit în tabãra de rezistentã si au fost impresionati de ce au vãzut. Au fãcut un apel la toti românii pe site-ul unor apropiati ai celor de la manastire,http://www.apologeticum.ro pentru a sprijini Miscarea de Rezistentã de la Pungesti si au revenit asa cum au promis cu o troitã, care sã marcheze momentul confruntãrii cu jandarmii, când sãtenii cu mâinile goale si cu credinta în Dumnezeu i-au oprit pe cei de la Chevron sã înceapã lucrãrile la sondã. Aceasta este un simbol al rezistentei anticomuniste si a fost adusã pentru a le arãta protestatarilor cã nu sunt singuri în lupta lor. „Aceastã troitã a stat la cãpãtâiul părintelui Ștefan Marcu si al sotiei Elena, simbolul miscãrii anticomuniste din muntii Vrancei. Aceasta a mai stat si la capul martirilor: pãrintele Gheorghe Calciu, Radu Gyr, Florentina Gyr, Tudor Popescu, Mihail Dumitrescu sau monahul Atanasie Stefãnescu. Acest cadou primit de la mãnãstirea Petru Vodã, încãrcat cu sfintenia pãrintelui Iustin Pârvu vine si ne aratã cã drumul pe care am luat-o este cel bun. Miscarea de Rezistentã de la Pungesti primeste astfel binecuvântarea Cuviosului Pãrinte. Duminicã vor fi prezenti din nou cei de la mãnãstire si se va face o slujbã . Sunt asteptati toti preotii care in cele doua saptamani au fost prezenti aici si nu numai.” a declarat Constantin Pâslaru, ieseanul care de douã sãptãmâni s-a instalat la Pungesti si-i ajutã pe sãteni în demersul lor de a impune guvernantilor sã ia în discutie, în Parlament, un proiect de lege de interzicere a gazelor de sist.

 

protos._hariton_negreaStaretul Mãnãstirii “Petru Vodã”, din judetul Neamt, Protosinghelul Hariton Negrea (FOTO ), a declarat: “Crucea cea fãcãtoare de viatã a bunãtãtii Tale, pe care ai dãruit-o nouã, nevrednicilor, Doamne, Tie o aducem cu rugãciune. Mântuieste pe poporul Tãu cel credincios, pentru Nãscãtoarea de Dumnezeu, care se roagã Tie pentru noi, Unule Iubitorule de oameni” (din rânduiala sfintirii troitei). Mãnãstirea noastrã a dãruit aceastã sfântã troitã locuintorilor din com. Pungesti, în semn de pretuire pentru statornicia cu care îsi apãrã glia strãmoseascã. Biserica, în calitatea ei de mamã a neamului românesc – asa cum frumos o numeste marele poet national Mihai Eminescu, a fost, este si va fi totdeauna alãturi de poporul care suferã si are nevoie de îndrumare. Cu acest gând, vrem ca darul nostru sã fie întãrire în credintã pentru cei care vor poposi si se vor închina în dreptul sfintei troite, având nãdejdea cã Dumnezeu este alãturi de cei prigoniti pentru dreptate. Domnul sã binecuvânteze aceastã lucrare spre izbãvirea neamului de toatã rãutatea. “Cãci cuvântul crucii nebunie este pentru cei ce pier; dar pentru noi cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu” (1 Cor. 1,18).

http://rezistentapungesti.wordpress.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php