Ministrul Barbu spune că se uită „în Piaţă” şi vede pancarte care amintesc de familia „neofascistă şi neolegionară”

1 564

daniel-barbu

Ministrul Culturii Daniel Barbu susţine că şi-a dat seama din atitudinea celor care l-au atacat în Centrul Vechi că aceştia sunt „neofascişti, neolegionari” şi că atacatorii nu sunt „simpli huligani”.

„Le-am spus acelor tineri, domni care m-au agresat fizic şi verbal că au un comportament de neofascişti, de neolegionari. Asta le-am spus. Mă uit şi eu în Piaţă şi văd unele pancarte şi simboluri, care, ca istoric, mi se par că pot fi raportate la această familie politică. Nu am folosit termenul de huligan. Nu erau huligani acolo, erau oameni foarte violenţi, violenţi pentru o cauză. Asta sună ca formaţiunile extremiste care au existat şi probabil există încă. Nu sunt simpli huligani care vor să se distreze agresând un concetăţean şi distrugând o maşină. Erau nişte oameni care afirmau că au o cauză”, a declarat astăzi Barbu.

Ministrul a precizat că unul din participanţii din Piaţa Universităţii a venit în Comisia Roşia Montană şi a vorbit de „formaţiuni paramilitare”.

„Eu l-am văzut la lucru. Mi-am dat seama că sunt neofascişti după atitudine, este o formulă simbolică, metaforică, după atitudinea extremistă şi violentă. Sunt şi pancarte cu <<scoală-te, Gheoghe, scoală-te, Ioane>>, astea sunt poezii legionare. Dacă vă uitaţi la ce se întâmplă în Piaţă vedeţi elemente, indicii. Ei au vorbit despre formaţiuni paramilitare”, a subliniat Barbu.

Potrivit acestuia, reprezentanţii Pieţei Universităţii care au venit în Parlament nu l-au contrazis pe „domnul care a vorbit despre formaţiunile paramilitare”.

„Mai erau 15 şi nu au spus că se delimitează de această opinie. Nu am văzut nici voci din Piaţă care să spună ceva şi eu pot crede că sunt voci ciudate care se pot exprima aiurea, dar vocea respectivă nu a fost dezminţită de nimeni. Am spus că au un comportament extremist, violent. Principalul atribut al neofasciştilor este agresiunea, violenţa”, şi-a continuat pledoaria ministrul Culturii.

El a precizat că nu a depus o plângere penală împotriva agresorilor, dar că va merge la audieri dacă va fi solicitat.

Întrebat dacă s-a gândit să-şi dea demisia din funcţia de ministru, Daniel Barbu a răspuns că nu a luat în calcul o astfel de variantă.

„Nu m-am gândit să-mi dau demisia, de ce să-mi dau demisia. Un grup restrâns de persoaneviolente de 50 de persoane, eu sunt votat de 50.000 de cetăţeni, nu ştiu de ce puneţi ipoteza că 50 de oameni ar avea mai mare autoritate să-mi ceară acest lucru decât cetăţenii care m-au votat şi parlamentul care mi-a acordat încrederea”, a declarat pentru gândul Barbu.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost agresat joi seara în Centrul Vechi de un grup de protestari, care i-au spart luneta maşinii şi l-au blocat câteva minute, cerându-i demisia din funcţia de ministru deoarece susţine proiectul Roşia Montană.

„Eu sunt victima unei agresiuni şi nu invers”, a conchis ministrul Barbu.

 

 Cristian Andrei http://www.gandul.info
1 Comment
  1. Vasile says

    Domnule Barbu…..te-am crezut om de cultura si istoric dar ce a facut politica din dumneata ??? O carpa de sters pe jos….Unde iti este coloana vertebrala ???? Vorbesti de „forte paramilitare” de „neofascisti”, de „neolegionari”…dar,
    1. Tu (caci nu mai pot sa-ti spun dumneata) cu toti acolitii tai va faceti ca nu vedeti fortele paramilitare unguresti care salasluiesc pe pamantul vechii Dacii, se instruiesc si se pregatesc sa preia de la neamul romanesc inima Romaniei.
    2. Tu ca istoric nu ai vazut scarba ungureasca ce l-a spanzurat in piata pe Avram Iancu,
    3. Tu, ca roman ce te pretinzi nu iei atitudine impotriva celor ce-i batjocoresc pe romanii locuitori in Harghita, Covasna, Mures…
    4. Tu, ca roman, te consideri agresat de cei care au taria si curajul sa va spuna in fata, voua, clica de vanzatori de tara ca vindeti pe nimic bogatia subsolului Romaniei unor neaveniti din zari intunecate….
    5. Da, Barbule, autodebarcate de la conducere….retragete undeva unde sa nu te mai vada romanii….TU NU ESTI ROMANI; NU AI NIMIC COMUN CU POPORUL ACESTA. Daca o sa mai continuati asa…nu se stie…..riscati pe pielea voastra…. s-ar putea sa apara si forte paramilitare carora le pasa de NEAMUL ROMANESC.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php