Peste 15.000 de oameni la București și alte mii în Țară au strigat: „Ne-am săturat. Ne vrem ţara înapoi!“, „România guvernată de oameni, nu de politicieni“, dar şi „Basarabia e alături de Roşia Montană“

1 527

700-27_a

Circa 15.000 de manifestanți au participat în a cincea săptămână de proteste în București la un marș al celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană, transmite Romanian Global News.

Marşul a început în jurul orei 17.00, manifestanţii mergând de pe strada Dezrobirii, în zona staţiei de metrou Gorjului din cartierul Militari, pe traseul Bulevardul Iuliu Maniu – Bulevardul Timişoara – strada General Vasile Milea – Şoseaua Cotroceni – Bulevardul Gheorghe Marinescu – Bulevardul Eroii Sanitari – Bulevardul Mihail Kogălniceanu – Piaţa Universităţii.

Dacă până în prezent protestatarii au strigat lozinici îndreptate către cei care au avizat legea exploatării, în frunte cu premierul Victor Ponta, de data aceasta pe lista celor cărora li s-a cerut demisia s-a aflat şi preşedintele Traian Băsescu.

Circa 10-15 minute protestatarii s-au oprit în faţa intrării principale de la Palatul Cotroceni unde au strigat deja cunoscutele lozinici „Uniţi Salvăm Roşia Montană!”, „Roşia, Roşia, vine Revoluţia!”, dar şi „Dacă îţi pasă, ieşi din casă!” sau „S-a dat şpagă barosană pentru Roşia Montană”.
Printre cei prezenţi la marș au fost ca de fiecare dată și ong-urile care formează Platforma Civică „Acțiunea 2012”, care susțin reunirea Basarabiei cu România şi ai căror susţinători au invitat protestatarii să vină şi la Marșul pentru Basarabia la care mii de oameni au spus deja că vor veni pe pagina evenimentului de pe Facebook (https://www.facebook.com/events/669618659714800/?ref=0)

Proteste au avut loc duminică în mai multe oraşe din ţară, printre care Câmpeni, Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov. De asemenea românii din străinătate au protestat la Londra, Los Angeles, Washington, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena, Barcelona şi Bruxelles.

Peste 7000 de persoane au protestat, duminică seară, în centrul oraşului Cluj-Napoca, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, scandând „USL, PDL – aceeaşi mizerie” şi „Afară, afară, RMGC din ţară”.

Protestatarii s-au adunat, duminică, în jurul orei 17.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având pancarte cu inscripţiile „Suntem tineri si ne pasă, nicio mină în ţara noastră”, „Vă rugăm să ne scuzaţi, suntem tineri educaţi”, „Uniţi salvăm Roşia Montană de cianură” şi „Vrem natură, nu cianură”.

de pe rgnpress.ro

1 Comment
  1. vini r says

    TINERET AL ROMANIEI VOI SINTETI SINGURII CARE SALVATI TARA E TIMPUL SA FIE RASTURNAT GUVERNUL SI ALESI TINERI CU IDEALURI PENTRU ROMANIA NU PENTRU HOTI SI BANDITI CARE VOR SA NE FURE BOGATIILE TARII

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php