Cine vrea o forță armată maghiară în Harghita și Covasna? Guvernul României? Avertismentul FCRCHM

1 682

cache-images-stories-2013-10-600-28_a-150x120

Complicitățile partidelor așa zis românești cu interesele maghiare din România dar și de la Budapesta au dus la slabirea continuă a statului român și la asimilarea populației românești în chiar inima României. Retrocedări ilegale au săracit statul român îmbogățind grofi maghiari deja despăgubiți de autoritățile române imediat după 1918. Complicii acestui jaf sunt în partidele politice, în justiția din România și în serviciile secrete. Acastă mizerie mocirloasă care băltește în Parlament. Guvern sau ministere, subminând continuu interesele românești mai vrea să ajute un pic extremiștii maghiari care visează la un stat independent maghiar cu frontierele așa zisului ținut secuiesc. Un proiect imbecil al lui Liviu Dragnea vrea să pună la dispoziția extremiștilor maghiari o forță armată. Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș averizează asupra acestui fapt și scrie celor responsabili. Îi va auzi cineva?

Domnului Crin Antonescu, Preşedintele Senatului României,

Domnului Valeriu Zgonea, Preşedintele Camerei Deputaţilor,

Domnului Victor Ponta, Prim-ministru al Guvernului României,

Domnului Liviu Nicolae Dragnea, viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice

Domnului Radu Stroe, Ministrul Afacerilor Interne

Comitetul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) a aflat din presă despre propunerea legislativă intitulată Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de ministere şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, act normativ potrivit căruia personalul structurilor din cadrul Poliţiei Române de la nivelul oraşelor şi municipiilor, care au competenţe privind ordinea şi siguranţa publică şi circulaţia pe drumurile publice, urmează să treacă în subordinea consiliile locale ale oraşelor şi municipiilor, respectiv Consiliul General al municipiului Bucureşti.

Faţă de această propunere legislativă, prin care se creează o structură înarmată în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale,

Vă adresează solicitarea de a analiza cu atenţie oportunitatea şi toate efectele şi consecinţele pe care le-ar putea avea în judeţele Covasna şi Harghita, mai ales în anumite conjuncturi politico-sociale extreme, legiferarea unui astfel de proiect de lege, în condiţiile în care este bine ştiut căautorităţile administraţiei publice locale sunt controlate discreţionar de UDMR şi de celelalte partide etnice maghiare, formaţiuni politice a căror politică centrifugă, de marginalizare şi epurare a elementului românesc din administraţie şi din zonă şi de realizare a unui „stat în stat” prin impunerea autonomiei teritoriale a aşa-zisului „Ţinut Secuiesc” şi scoaterea sa de sub autoritatea statului român, este de notorietate, constituind proiectul lor politic prioritar.

Potrivit practicilor autorităţilor publice locale din zona noastră, după adoptarea unei asemenea reglementări legislative, accesul în structura funcţională a acestor sectoare ale Poliţiei se va face pe criterii etnice, sau va fi condiţionat de cunoaşterea altei limbi decât limba română, uniformele acestor poliţişti nu vor fi inscripţionare exclusiv în limba oficială a statului, iar simbolistica locală va promova deziderate separatiste sau ale autonomiei locale pe criterii etnice, existând riscul ca aceste unităţi să poată fi folosite în scopuri electorale sau politice.

Având în vedere aceste considerente, Vă rugăm ca structurile privind ordinea şi siguranţa publică şi circulaţia pe drumurile publice din cadrul Poliţiei Române, să nu fie trecute în subordinea consiliile locale ale oraşelor şi municipiilor, pentru a se evita astfel de situaţii anormale.

sursa: http://www.rgnpress.ro

1 Comment
  1. IO.../ says

    Guvernul Romaniei se dovedeste a fi o adunatura de infractori impotriva bunurilor romanesti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php