Statul s-a împrumutat în fiecare zi cu 6 milioane de euro ca să poată plăti salariile bugetarilor

0 407

indexStatul a cheltuit în fiecare zi din primele şapte luni ale anului 129,4 milioane de euro, cu 5,1% mai mult decât sumele pe care le-a colectat la buget sub formă de taxe, impozite sau contribuţii, reiese din calculele gândul pe baza execuţiei bugetare din iulie.

Astfel, guvernul a creat în fiecare zi o datorie de 6,3 milioane de euro pentru a putea plăti salariile din sectorul bugetar sau pentru a putea finanţa spitalele din ţară.

Mai mult, doar 6,7% din banii cheltuiţi au fost destinaţi finanţării unor investiţii, mare parte dintre ei fiind alocaţi Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR). Cea mai costisitoare „factură” a României a continuat să fie plata pensiilor, un efort zilnic de 30,3 milioane de euro, reiese din datele Ministerului Finanţelor Publice (MFP). Citiţi mai mult despre topul cheltuielilor bugetare pe www.gandul.info.

Sursa: ZF.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php