Camarazii din „Totul pentru Țară” au adus un ultim omagiu Marinei Chirca, „cea mai devotată” partizanilor de la Nucşoara. Ultimul interviu al eroinei de 98 de ani.

0 746

CAM00024Camarazii din Partidul „Totul pentru Țară”, fondat în 1993 de foștii luptători în rezistența anticomunistă, s-au recules la catafalcul  luptătoarei Marina Chirca, cumnata Elisabetei Rizea și sprijinitoare permanentă a grupului de rezistență armată de pe versantul sudic al Munților Făgăraș, care a trcut la Domnul zilele trecute.

Delegația, condusă de camaradul Emanuel Codausi, s-a prezentat la locuința din satul Slatina, comuna Nucșoara, unde familia și cunoscuții se reculegeau la căpătâiul marii eroine a Muscelului, prezentând condoleanțe și depunând o coroană de flori cu însemnele Partidului „Totul pentru Țară” și ale Mișcării Legionare. Alături de Elisabeta Rizea, Lenuța Faina, Elisabeta Malene, Ecaterina Gâță și alte martire ale rezistenței național-creștine anticomuniste, Marina Chirca rămâne un simbol al demnității și jertfei femeii românce în lupta cu ocupația bolșevic-atee dintre 1945 și 1989.

Citiți AICI materialul impresionant publicat de ziarul Adevărul.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php