A murit ultimul membru al rezistenței anticomuniste din Făgăraș

0 634

marina-chircaFosta membră a rezistenței anticomuniste Marina Chirca a murit duminică, la vârsta de 98 de ani a anunţat postul de televiziune Digi 24. Aceasta a ajutat, timp de nouă ani, grupul de rezistență de la Nucșoara, din care a făcut parte și Elisabeta Rizea.

Marina Chirca s-a născut în 1915 în satul Slatina, comuna Nucșoara, județul Arges. În 1949, 16 oameni, din care 4 femei, au decis să organizeze un grup de rezistență anticomunistă în munți. Acesta s-a dovedit a fi, ulterior, unul dintre cele mai longevive grupuri de partizani anticomunişti din Europa Răsăriteană şi fost condus de Toma Arnăuţoiu, fost ofiţer în garda Regelui Mihai.Marina Chirca a ajutat grupul de rezistență de la Nucșoara timp de nouă ani, cât a rezistat acesta în munți (martie 1949 – mai 1958). A fost persoana care a dus partizanilor mesaje și arme, cunoscând toate evenimentele din viața grupului. În 1963 a fost arestată și condamnată la 15 ani de muncă silnică și confiscarea totală a averii, de către Tribunalul Militar al Regiunii Militare București, potrivit eroinenucsoara.ro.

| de pe evz.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php