A cincea zi de proteste față de proiectul de la Roșia Montană. După ce au blocat Bdul Regina Elisabeta, manifestanţii au mers la Palatul Parlamentului

1 705

Cei care se împotrivesc proiectului Roşia Montană s-au adunat din nou în Piaţa Universităţii din București, în a cincea zi de manifestaţii. Au blocat încă o dată Bulevardul Regina Elisabeta, de unde au plecat apoi către Palatul Parlamentului- Tot joi s-a ieșit în stradă şi în capitala Franței, în faţa sediului UNESCO.

A fost cea de-a cincea zi consecutiv în care mii de oameni manifestează în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară, cerând retragerea proiectului de lege, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation şi interzicerea exploatărilor cu cianuri în România.

Actualizare ora 0:40 O parte din protestatari, circa 300 500, au plecat către Palatul Parlamentului, deblocând traficul pe Bulevardul Regina Elisabeta.

Actualizare ora 23:17 Bulevardul Regina Elisabeta din Bucureşti a fost din nou ocupat de protestatari, pe o porţiune de aproximativ 150 de metri. Peste 400 1000 de oameni se află acum pe stradă, potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.

 

Ora 21:00 Câteva sute În jur de 1500 de persoane s-au strâns și joi seara în centrul Capitalei, în Piața Universității, într-a cincea zi de proteste față de proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roșia Montană.

Ei scandează „Fără referendum!” şi „Uniţi, salvăm Roşia Montană!” şi agită pancarte cu mesaje printre care „Popor de oi, ieşiţi din casă, vă mănâncă lupii”, „Salvaţi-vă!” şi „Salvaţi Roşia Montană!”.

Câteva mii de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat şi miercuri seară în Capitală, pentru a patra zi consecutiv, la fântâna Km 0 de la Universitate, pentru a protesta faţă de proiectul minier de la Roşia Montană. Puţin după ora 23:00, s-au mutat pe Bdul Regina Elisabeta, unde au blocat circulaţia. Au părăsit spaţiul abia începând cu ora 2.

Proteste au mai avut loc azi și la Brașov și Sibiu.

Din mijlocul protestatarilor a transmis în direct jurnalistul Digi24, Laurenţiu Rădulescu

 

Adversarii proiectului Roşia Montană manifestează în faţa sediului UNESCO.

În faţa sediului UNESCO din Paris s-au strâns cel puţin 200 de persoane, într-un miting de protest faţă de proiectul Roşia Montană.

 

Proiectul de lege propus de Guvern care prevede începerea exploatării la Roşia Montană este în mare parte neconstituţional. Concluzia este a experţilor Ministerului Justiţiei care avertizează că, dacă proiectul guvernului va trece de Parlament, statul poate pierde controlul proiectului aurifer. Actul normativ, aflat acum la Senat, este un document plin de confuzii juridice şi excepţii de la legile în vigoare, care fac statul simplu martor la situaţia de la Roşia Montană, susţin specialiştii, în documentul publicat de Digi24.

| de pe Digi 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php