Naţionaliştii protestează faţă de aprobarea de către Guvernul Ponta a legii proiectului Roşia Montană

0 532

DSC_6298

COMUNICAT DE PRESĂ

Partidul „Totul pentru Ţară” protestează energic faţă de aprobarea de către Guvern şi trimiterea în Parlament a proiectului de lege privind demararea exploatării de la Roşia Montană.

Dincolo de amănuntele demagogice din comunicatul oficial de presă, dorim să informăm publicul român că acest priect de act normativ reprezintă o încălcare gravă a principiilor constituţionalităţii şi statului de drept, legiferând practic anularea tuturor prevederilor legale în privinţa mediului, patrimoniului cultural şi dreptului proprietăţii. Este un fapt fără precedent în Europa şi în toată lumea civilizată.Practic, într-un stat întemeiat pe o Constituţie democratică, un guvern îşi permite să emită acte normative prin care anulează, pe un areal geografic şi într-un anumit interval de timp, legislaţia statului respectiv. Asistăm practic la desfiinţarea statului de drept şi instaurarea tacită a dictaturii bunului plac al unor cercuri de interese financiar-politice cu puternice conexiuni la structuri oculte transnaţionale.Acest fapt este cu atât mai grav cu cât, prin impunerea demarării proiectului Roşia Montană, premierul Victor Ponta îşi încalcă flagrant angajamentele luate în faţa Parlamentului, cu prilejul investirii sale în funcţia de prim-ministru, anul trecut, angajamente în virtutea cărora a şi câştigat alegerile.

Continuăm să ne păstrăm pe linia adoptată de Academia Română, de Biserica Ortodoxă Română, Biserica Unită cu Roma şi Biserica Catolică, instituţii care în repetate rânduri au condamnat acest proiect, arătând caracterul său anti-naţional, anti-creştin şi aducător de mari prejudicii mediului natural şi patrimoniului istoric.

Partidul „Totul pentru Ţară” consideră că salvgardarea patrimoniului cultural-istoric unic în Europa şi ocrotirea uneia din cele mai frumoase zone a Munţilor Apuseni devine astăzi obiectivul numărul 1 pe agenda societăţii civile româneşti. În acelaşi timp, Roşia Montană este o problemă a întregii comunităţi europene, iar ocrotirea dreptului la proprietate privată al localnicilor care se opun exploatării se identifică deja cu însăşi ideea statului de drept în România.

În aceste condiţii, ne facem datoria de a chema românii să ia atitudine publică, sub toate formele legale, pentru blocarea acestei tentative de suspendare a statului de drept şi legalităţii. De asemenea, vom sesiza toate forurile europene şi internaţionale, care vor trebui să reacţioneze faţă de această tentativă inadmisibilă de suprimare domniei legii în România.

Roşia Montană rezistă!

PARTIDUL „TOTUL PENTRU ŢARĂ”

PreşedinteCoriolan Baciu

Preşedinte executiv, Florin Dobrescu

Secretar general, Florian Cristache

Bucureşti, 28 august 2013

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php