Traian Băsescu, despre Ungaria: a devenit un focar de instabilitate.

0 321

246998_articolPresedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Izvoru Muresului (Harghita), ca 2013 e ultimul an in care politicienii ungari au putut sa se plimbe atat de relaxat in Romania, el avertizand ca statul roman „isi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei”.

Vorbind despre principiul general al tratamentului minoritatilor in Romania, Traian Basescu a afirmat: „Niciun prag constitutional nu poate fi nici luat in discutie, nici depasit. Poate sa se perinde prin Harghita si Covasna toata protipendada politicienilor maghiari. Cred ca e ultimul an in care au putut sa o faca atat de relaxat”.

Potrivit MEDIAFAX, seful statului roman a sustinut ca politicienii maghiari care au venit in Harghita si Covasna au depasit limita decentei.

„Anul asta au ajuns la limita la care le spun: e prea mult”, a continuat presedintele Basescu.

El a sustinut ca Ungaria a devenit „in momentul de fata un focar de instabilitate din punct de vedere al tratarii minoritatilor in regiune, nu in Romania, in regiune”, adaugand ca politica Budapestei a inceput sa creeze „dificultati”.

„Romania isi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei”, a continuat Basescu.

Sursa: 9am

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php