MAE: Declaraţiile Jobbik, extrem de grave. Guvernul maghiar să se disocieze de ele

0 435
246968_articolMAE a transmis, duminica, printr-un comunicat, ca asteapta din partea Guvernului de la Budapesta sa se disocieze de declaratiile Jobbik facute sambata la Joseni, ministerul mentionand totodata ca „dezavueaza orice manifestari sau declaratii extremiste care au loc pe teritoriul Romaniei”.
MAE a transmis duminica o serie de precizari de presa „ca reactie la declaratiile facute in cadrul Taberei de vara de la Joseni”.

„Ministerul Afacerilor Externe condamna cu fermitate si respinge declaratiile facute in cadrul Taberei de vara de la Joseni, in cursul zilei de sambata, 10 august 2013. Astfel, pe tema autonomiei pe criteriu etnic, MAE reaminteste faptul ca aceasta nu face parte din standardele europene actuale omologate pentru minoritatile nationale, la fel ca si asa zisele drepturi colective pentru minoritatile nationale, care sunt excluse conceptual din planul relatiei bilaterale prin Tratatul politic de baza din 1996″, mentioneaza sursa citata, potrivit MEDIAFAX.

In ceea ce priveste afirmatia ca pentru solutionarea asa-zisei probleme a maghiarilor din Romania este necesara asumarea unui conflict intre Ungaria si Romania, MAE apreciaza ca „este extrem de grava”. „Ea contravine flagrant spiritului si realitatilor europene contemporane, principiilor de drept international, Tratatului politic de baza, precum si Parteneriatului Strategic bilateral. Astfel de pozitionari sunt complet anacronice si trebuie condamnate cu toata fermitatea de catre toti actorii responsabili din Romania, Ungaria si Europa, in general”, se arata in comunicat.

„MAE dezavueaza orice manifestari sau declaratii extremiste care au loc pe teritoriul Romaniei”, continua comunicatul.

Sursa: 9 AM

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php