Barack Obama critică ţările care adoptă legi împotriva homosexualilor

2 497

„Nu am nicio toleranţă pentru ţările care încearcă să trateze persoanele gay, lesbiene sau transgender astfel încât să le intimideze şi să le facă rău”, a declarat Obama, răspunzând unei întrebări cu privire la adoptarea legii ruseşti.

„Fie că discriminezi pe criterii de rasă, religie, gen sau orientare sexuală, încălci morala de bază, care cred că ar trebui să treacă dincolo de fiecare ţară”, a adăugat Obama.

„Rusia nu este singura care adoptă astfel de legi”, a menţionat el, referindu-se la ţări din Africa, fără să le nominalizeze însă, care „într-un fel sau altul persecută homosexualii şi lesbienele”.

Uganda a propus o măsură, ce nu a fost însă adoptată, care cerea pedeapsa capitală pentru „homosexualitate în formă agravată”.

„Acest lucru generează uneori conferinţe de presă jenante”, a afirmat Obama, adăugând: „Dar eu ştiu că esenţial este să faci în aşa fel încât aceste persoane să fie tratate echitabil şi just”.

O lege rusească, promulgată de preşedintele Vladimir Putin, a introdus amenzi de până la 5.000 de ruble (156 de euro) pentru cetăţenii care difuzează informaţii minorilor „cu intenţia de a da naştere unor forme de sexualitate netradiţionale” sau care ar putea antrena „înţelegerea deformată”, potrivit căreia relaţiile homosexuale şi heterosexuale ar fi „echivalente din punct de vedere social”.

Opozanţii au calificat această lege drept homofobă şi atât de vagă, încât va fi în mod inevitabil folosită în mod arbitrar şi va alimenta sentimentele ostile homosexualilor în ţară.

Mediafax

2 Comments
  1. Sorin ANDREI says

    Mare-i strigarea-mpotriva Sodomei şi Gomorei, şi mari fără margini sunt păcatele lor – Facerea, cap.18.
    Mai stie cineva vreo pedeapsa Dumnezeiasca similara cu cea a celor doua localitati?
    Asta spune tot despre dimensiunile acestui pacat, dar spune-i asta… ateului!

  2. Adrian Silviu Mironescu says

    M-ar fi mirat nespus daca era invers! Adik sa sustina tarile care adopta legi pentru normalitate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php