Din seria „Se pregăteşte ceva ?” – Armata Rusă pune la cale cel mai mare exerciţiu militar de la căderea URSS-ului

1 582

160,000 de soldaţi, 1000 de tancuri, 130 de avioane de luptă şi 70 de nave de război iau parte la cel mai mare exerciţiu militar al Rusiei de la căderea URSS-ului. Jocurile de război vor continua în Orientul Îndepărtat al ţării până pe 20 iulie.

Manevrele sunt ultimele din seria de inspecţii militare surpriză, organizate de către Rusia cu scopul de a scoate la iveală şi de a remedia defecte în programul defensiv naţional.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoygu, a primit ordinul de a testa pregătirea de luptă a Comandamentului Estic, care unifică forţele militare din Orientul Îndepărtat şi din zona Trans-Baikal. Cererea a fost trimisă din partea preşedintelui Vladimir Putin pe data de 13 iulie, sâmbătă, la ora locală 01:00.

Pe baza ordinului, 160,000 de soldaţi au fost plasaţi în stare de alertă maximă şi au început deplasarea la siturile de antrenament.

Potrivit Ministrului Apărării, aproximativ 1000 de tancuri şi vehicule blindate, 130 de avioane şi elicoptere, precum şi 70 de nave iau parte la jocurile de război.

Comandanţii militari din Orientul Îndepărtat şi din Trans-Baikal au aflat detaliile exerciţiului abia după ce a început, recepţionând un pachet secret din partea Ministrului Apărării, Shoygu.

„Principalul scop al activităţilor este de a verifica starea tuturor unităţilor militare de a îndeplini sarcini alocate şi de a evalua nivelul de antrenament al personalului, pregătirea tehnică, precum şi nivelul de echipare al unităţilor armate” a declarat Ministerul Apărării.

Declaraţia oficială include faptul că exerciţiul va necesita anumite unităţi de a parcurge mai mult de 3000 de kilometri de la spaţiile standard de desfăşurare. Şapte sute de vagoane plate şi 50 de vagoane de personal au fost alocate pentru a efectua transferul.

Forţele terestre au primit la dispoziţie două zile pentru a ajunge la destinaţie. Ei au primit ordinul de a ridica tabere de teren, de a-şi camufla poziţiile şi de a organiza strategii defensive de îndată ce ajung la destinaţie.

Transferul este securizat de către forţele militare aeriene. Luptătoare Sukhoi Su-27 au decolat de la bazele Ussuriysk şi Komsomolsk-pe-Amurpentru a proteja transportul pe apă către Insula Sakhalin şi de a escorta nave din Flota Pacifică. Piloţii se antrenează, de asemenea, şi în metode de căutare şi distrugere a ţintelor maritime.

Marina rusească, alături de flotele ataşate ei, participă la exerciţii în Marea Okhotsk. Marina deţine crucişătorul cu rachete ghidate „Varyag”, navele mari anti-submarin „Mareşal Shaposhnikov” şi „Amiral Vinogradov”, navele de asalt „Oslyabya” şi „Nikolay Vilkov” şi distrugătoarele de flotă „Bystry”, precum şi alte nave – toate participând la jocurile de război.

Flota, acompaniată de avioane anti-navale Tupolev Tu-124 şi Ilyushin Il-38, a efectuat deja cu succes sarcina de căutare şi detecţie a submarinelor inamice simulate.

Preşedintele Putin a cerut, de asemenea, Ministrului Apărării de a antrena trupele în tactici de salvare pe mare şi salvare a vehiculelor (incluzând submarine) în timpul manevrelor.

Exerciţiile surprize în rândul Armatei Ruse au început după ce Shoygu a preluat poziţie de Minstru al Apărării în noiembrie 2012.

Exerciţii similare neanunţate au avut deja loc în districtele militare din sud, vest şi centru. Preşedintele Putin declară că aceste exerciţii sunt „extrem de utile şi eficiente din punct de vedere al indentificării problemelor şi a remedierii lor imediate”.

Sursa: RT

1 Comment
  1. taz says

    sunt VAGOANE PLATFORMA ,,,nu vagoane PLATE

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php