Gafă la Cotroceni cu simboluri naţionale. Băsescu nu mai ştie când e Ziua Imnului Naţional

0 318

Preşedintele Traian Băsescu susţine că este “inadmisibilă” eroarea privind mesajul de Ziua Naţională a Imnului, punctând că cei responsabili de acest lucru din cadrul Administraţiei Prezidenţiale vor plăti cu 10% din salariu.

“Este inadmisibilă şi vor răspunde cu 10% din salariu”, a declarat Băsescu, întrebat cu privire la eroarea departamentului de comunicare al Administraţiei Prezidenţiale, care a transmis sâmbătă un mesaj de Ziua Imnului, aceasta fiind de fapt marcată pe 29 iulie.

Sâmbătă dimineaţa, pe fluxurile agenţiilor de ştiri, a apărut o informaţie prin care preşedintele Băsescu transmitea un mesaj poporului român cu ocazia Zilei  Imnului Naţional.

Update   Gafă la Cotroceni cu simboluri naţionale. Băsescu nu mai ştie când e Ziua Imnului Naţional politica interna Numai că Ziua Imnului Naţional este fix peste o lună de zile, adică pe 29 iulie, aşa cum s-a stabilit în conformitate cu Legea nr. 99/1998. Administraţia Prezidenţială nu a mai ţinut cont de asta şi s-a grabit să dea drumul mesajului preşedintelui şi chiar să să spună că Ziua Imnului este pe 29 iunie: “Ziua de 29 iunie, când toţi românii sărbătoresc Imnul Naţional, ne oferă un bun prilej să înţelegem cât de important este să fim uniţi în jurul valorilor noastre naţionale. Imnul Naţional, ‘Deşteaptă-te, române’, născut în Zilele Revoluţiei de la 1848 şi cântat în momente grele pentru naţiunea noastră de către generaţiile care au făurit statul român, ne îndeamnă să înţelegem că la temelia unui stat puternic stă întotdeauna un popor solidar şi responsabil şi că, fără implicarea activă a tuturor cetăţenilor săi în viaţa societăţii, nu putem avea o ţară stabilă, prosperă şi demnă. În această zi de sărbătoare îi invit pe toţi românii să cinstească şi să onoreze cu sufletul deschis Imnul nostru Naţional, ‘Deşteaptă-te, române’!”, se arată în mesajul preşedintelui, potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale.

 

Acum nu ştim cine a fost obosit la Palatul Cotroceni şi din ce cauză, dar dacă are legătură cu sărbătorirea vreunui Petrică sau Pavel totul se explică. În cele din urmă, Administraţia Prezidenţială a scos comunicatul buclucaş şi a difuzat altul prin care îşi cere scuze:

Dintr-o regretabilă eroare tehnică, meajul președintelui României, domnul Traian Băsescu, cu ocazia Zilei Imnului Național a fost transmis sâmbătă, 29 iunie a.c. Menționăm că, potrivit Legii nr. 99/1998 pentru proclamarea Zilei Imnului Național al României, această zi se sărbătorește în data de 29 iulie. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri pricinuite.”

Sursa: Ziua veche

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php