Biserica Ortodoxa din Basarbia ofera o lectie morala BOR, eliberandu-se de jugul politicienilor corupti

1 704

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERABiserica Ortodoxă din Republica Moldova e pe calea dreaptă a lui Iisus Hristos. Ierarhia ortodoxă din Basarabia nu cedează la presiunea guvernanților corupți de la Chișinău. Ortodocșii basarabeni refuză să mai fie uneltele politicienilor corupți și să accepte impunerea unei societăți secularizate unde anormalul e considerat normal de către Bruxelles.

 

Biserica Ortodoxă din Republica Moldova are sprijinul și avantajul moral de a fi sub protecția Patriarhiei Ortodoxe a Moscovei, care a refuzat propaganda în favoarea căsătoriilor între homosexuali și înfierea de copii de către cuplurile gay. Biserica Ortodoxă Rusă refuză încurajarea pedofiliei de către Bruxelles sub masca acceptării nefirescului ca firesc prin căsătoriile gay. De fapt Ortodoxia dorește ca oamenii să urmeze calea cea adevărată a lui Hristos în societate ca proiecție creștină.

 

După ce patriarhul rus Kiril a interzis accesarea internetului în mănăstiri, Biserica Ortodoxă din Basarabia ia o decizie istorică, devenind un exemplu pentru ortodocșii din România. Biserica Ortodoxă din Republica Moldova a interzis accesul guvernanţilor la Sfânta Împărtăşanie. Decizia a fost luată ieri, în ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe, în contextul dezacordului faţă de votarea Legii cu privire la asigurarea egalităţii de șanse. „La o lună de la ultima adresare a Sfântului Sinod către guvernare, pentru a revizui cel puțin Legea anti-discriminării, constatăm cu desăvârșire că glasul instituției care se bucură de cea mai înaltă încredere în societate, adică al Bisericii, a fost vădit ignorat”, arată comunicatul Sinodului.

 

„Luând prin jurământ datoria de a sta la strajă și de a ne opune cu orice preț răspândirii păcatului, situația ne cere astăzi să alegem între veșnicul Hristos și vremelnica guvernare cu toată legislația sa anticreștină. Desigur că noi alegem prima cale. Această rațiune a lucrurilor ne face să ne declarăm oponenți și să ne depărtăm deschis de cei care prigonesc fățiș Biserica lui Hristos și să apelăm la scopuri strict terapeutice – la tradiția canonică a excomunicării lor din Biserică până la îndreptare”, precizează documentul citat. Sinodul precizează că guvernanții vor fi lipsiți la început „de accesul la Sfânta Taină a Împărtășaniei, apoi, în dependență de pocăință, vor fi primiți sau respinși definitiv, de la oricare slujire bisericească”, se arată în declarația Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova.

 

Decizia Sinodului Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova ar trebui urmată de patriarhul Daniel și BOR. Vremea în care preoții și ierarhii să fie agenții și uneltele electorale a unei clase politice corupte a trecut. E împotriva învățăturilor evanghelice ca preoții și ierarhii să sprijine campaniile electorale, politicienii și guvernanții corupți care au distrus economia și fundamentele societății tradiționale românești și care acum doresc să ne impună precepte împotriva moralei creștine în Constituția țării și în societatea românească. A sosit clipa să se despartă apele de uscat și BOR să refuze să devină agent electoral pentru un președinte și premier care pun mai presus interesele Bruxellului decât cele ale românilor și acționează pentru dizolvarea familiei creștine și a societății tradiționale.

 

E umilitor pentru creștinii ortodocși care asistă la slujbele religioase să vadă cum ierarhii ortodocși ridică osanele politicienilor corupți și guvernanților care lucrează împotriva intereselor neamului și a familiei creștine. Numai la Cluj-Napoca IPS Andrei a oferit Crucea Transilvană la o sumedenie de politicieni care acum sunt în pușcărie sau anchetați în justiție pentru corupție. Laicatul ortodox nu mai are răbdare să observe în pace frăția între ierarhi și politicienii corupți care lucrează la distrugerea temeliei societății tradiționale românești, adică împotriva poruncilor lui Hristos. Laicatul ortodox, duhovnicii și preoțimea trăitoare în cinstea și Lumina lui Iisus nu mai poate închide ochii la bizantinismul Sinodului BOR de subordonare a bisericii unei clase politice endemic corupte care încearcă să transforme România într-o noua Sodoma și Gomora.

 

Exemplul Bisericii Ortodoxe din Basarabia poate fi urmat de către creștinii ortodocși din România peste vrerea și voința unui Sinod prea aplecat intereselor securistice și economice a unei clase politice de sorginte neo-comuniste. Politicenii români sun plămădiți din materie numai pentru materie și BOR nu poate conspira cu aceștia împotriva spiritualității românești și religiei ortodoxe, de fapt împotriva Legii lui Dumnezeu.

 

E timpul ca BOR să-i trimită pe politicienii corupți la pocăință, smerenie și acte de milostenie înainte de a participa la slujbele religioase. Iar dacă insistă în păcat și propagandă atee în favoarea Bruxelles sau împotriva familiei creștine să fie excomunicați din sânul bisericii. Ar fi o minimă igienă morală pentru ierarhia BOR, prea plecată către concupiscență și colaboraționism cu un stat de extracție bizantină și factură comunistă și o pildă drept folositoare pentru poporul român pe calea mântuirii până la a doua venire a lui Hristos. De Ionut Tene – NapocaNews.ro

 

1 Comment
  1. Moraru Gheorghe says

    Doamne ajuta. Datorita imaturitatii mele politice si a necunoasterii corecte a miscarii legionare de acum incolo nu mai activez ca simpatizant legionar. Astfel va rog sa nu mai folositi adresele mele de email.
    O zi buna. Gheorghe Moraru, Navodari-Constanta

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php