24 iunie 2013. Ziua Legiunii la Țigănești.

2 837

IMG_1055

Un mare număr de tineri îmbrăcați, mulți dintre ei, în costume naționale, au umplul biserica și cimitirul satului Țigănești, din județul Ilfov, în ziua de Sânziene, 24 iunie 2013, pentru a-și aminti de înființarea, în urmă cu 86 de ani, a Legiunii Arhanghelul Mihail, la inițiativa a 5 tineri naționaliști – Corneliu Zelea Codreanu, Ionel Moța, Radu Mironovici, Corneliu Georgescu și Ilie Gârneață.

După 1990, veteranii Mișcării Legionare au instituit o adevărată tradiție ca, în fiecare an pe 24 iunie sau în sâmbăta dinaintea acestei zile, să se adune împreună cu tinerii lor continuatori în cimitirul satului Țigănești, acolo unde și-au găsit odihna de veci rămășițele pământești ale unuia din fondatori, comandantul Buneivestiri Radu Mironovici, iar ulterior fiind aduse și  osemintele lui Corneliu Georgescu, mort la Mitersill – Austria, în 1945.

Și în acest an, tineri naționaliști continuatori ai spiritului legionar dar și foști deținuți politic din București, Brașov, Teleorman, Prahova, Dolj, Dâmbovița, Buzău ș.a., s-au adunat la biserica din Țigănești, unde după slujba Sf Liturghii au participat la un parastas în memoria întemeietorilor Legiunii, oficiat de 2 preoți.

Au fost intonate, spre veșnică reamintire, Imnul Legionarilor Căzuți și Imnul Tinereții Legionare, dându-se onorul la mormintele celor doi comandanți ai Buneivestiri, în timp ce tinerii, purtând drapele tricolore și verzi, au format flancuri.

Întreaga manifestare a impresionat, atât prin numărul participanților, cât mai ales prin spiritul de disciplină și trăirea în duh legionar.

A vorbit tânărul Alexandru Costache, membru în Consiliul Politic al Partidului Totul pentru Țară, care a arătat că, intrăm într-o nouă etapă a istoriei legionare, prin dispariția fizică a veteranilor Mișcării și necesitatea asumării răspunderii continuării acestui spirit de către tânăra generație. El a subliniat insistent necesitatea aprofundării esenței doctrinei legionare, respectiv transformarea interioară și crearea Omului nou, atrăgând atenția asupra ispitei de a aluneca către formele exterioare și de a imita, în mod epigonic și desuet, anumite formule care nu-și mai găsesc azi valabilitatea, în contextul în care societatea românească este una cu totul diferită decât cea din perioada interbelică.

La manifestare au fost prezenți și membri ai grupării intitulate Cantacuzino-Grănicerul, conduse de dl Ionuț Moraru.

La întoarcerea spre București, s-a făcut o scurtă escală la Tâncăbești, unde s-a făcut o rugăciune și s-a strigat apelul celor căzuți, întreaga asistență răspunzînd: Prezent!

Preluare de pe Buciumul.ro.


2 Comments
  1. sanda alexandru says

    Nimic nu-i mai frumos decit a aduce prinos de recunostinta celor doi din intemeitorii legiunii-Radu Mironovici si Corneliu Georgescu,Capitanului,Nicadorilor si Decemvirilor,precum si tuturor legionarilo jertfici pentru legiune si in spiritul legiunii-martiri ai neamului romanesc-.
    Frumos gest si organizare buna,regala predica preotului invitat la aceasta sfint parastas precum si tuturor implicatii in desfasurarea evenimentului.
    TRAIASCA ROMANIA.
    TRAIASCA LEGIUNEA SI CAPITANUL
    PS:
    Multumiri pentru pomenirea participarii si a gruparii „Cantacuzino-Granicerul”,dar cre in fapt (fac corectia necesara) suntem FRATIA DE CRUCE,inregistrati juridic la data de23.02.2012,instanta judecatoriei sectorului 2

    1. Nicolae Doru Constantinescu says

      Un fals ,,camarad,,inainte de Bucuresti,a cerut ,,bannii!,,siii am ajuns la suru, nu la Tiganesti cum ,,tocmisem,,! Asa e in viata….. Fac postarea asta pt. dvs si ion moraru, poate se trezeste! [voi scrie din broscaria [Latium] !

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php