Germania forţează ţările europene să renunţe la suveranitate

3 637

 

Cancelarul german încearcă să folosească criza economică ca pretext pentru lichidarea ultimelor vestigii ale suveranităţii ţărilor-membre ale Uniunii Europene. Ultimele declaraţii făcute de Angela Merkel în mod sigur vor provoca mânia euroscepticilor şi vom contribui la creşterea sentimentelor antigermane în Uniunea Europeană.

Agenţia Reuters relatează că Angela Merkel a declarat că „ţările din zona euro trebuie să fie pregătite să cedeze controlul asupra unor domenii decizionale către instituţiile europene, pentru ca blocul european să depăşească criza datoriilor suverane şi să recâştige încrederea investitorilor”. De fapt, Berlinul încearcă să convingă europenii că „încrederea investitorilor” merită sacrificiul suprem al renunţării la suveranitatea economică. Declaraţiile cancelarului german au fost făcute în contextul pregătirii summit-ului liderilor ţărilor europene care vor decide crearea „uniunii fiscale europene”. Uniunea fiscală europeană presupune că statele-membre ale Uniunii Europene vor ceda dreptul de stabilire a politicii bugetare către funcţionarii instituţiilor supranaţionale de birocraţii de la Bruxelles.

 

În mod indirect, comentariile Angelei Merkel constituie un răspuns la acuzaţiile lansate de premierul Poloniei care a remarcat că „ar fi periculos dacă alte ţări ar simţi din Europa ar simţi că Germania îşi impune modelul economic întregii comunităţi de ţări”. Cancelarul german susţine că existenţa diferenţelor dintre economiile şi culturile ţărilor europene nu trebuie să constituie un impediment pentru preluarea „bunelor practici”, având în vedere practicile germane.

 

De fapt, Berlin forţează celelalte ţări europene să renunţe la ce a mai rămas din suveranitatea lor economică pentru a oferi Germaniei posibilitatea să „germanizeze” Uniunea Europeană şi să creeze o structură de conducere suprastatală care să fie controlabilă de liderii germani. Angela Merkel a făcut recent o declaraţie interesantă: „se pare că noi găsim soluţii comune doar atunci când ne uităm în abis”. Dacă existenţa „abisului” (adică a crizei economice) favorizează interesele germane, atunci criza va fi prelungită şi menţinută atât timp cât va fi necesar pentru ca toate ţările europene să accepte hegemonia incontestabilă a Germaniei.

 

Sursa: gandeste.org

3 Comments
 1. Gica says

  foarte bine face.Noi cu PROCURORI olandezi in Romania,cu VAMESI finlandezi,cu ministri nemti,vom fi o tara FARA CORUPTIE!

  m-am saturat de jegurile din toate ministerele si spagile pe fondurile europene.In loc ce Florin Dobrescu sa-si faca o ferma de 100000 euro,el e blocat de securistii din ministere pentru ca nu da spagi,ca sa-i aprobe proiectul.

  De aceea am ajuns aici.De la lene,delasare,securisti.Nu dau doi bani pe ,,suveranitatea,, mafiotilor si securistilor!!

  Imi trebuie vamesi finlandezi,spatiul Schengen,si CORUPTIE ZERO! atunci mai am ceva sperante sa ramanem in Romania,si nu sa plecam in Franta sau alte tari civilizate.

 2. Gica says

  ferme de vaci-blocate de ministerul UDREA-COCOS si mafia PDL in trecut. 1600 proiecte blocate intr-un semestru doar in judetul DAMBOVITA…..sa nu vorbim de toata Romania!!!

  azi vorbeam despre alta Romanie.Ne asiguram singuri hrana.

  Ca astazi fara UE murim de foame pur si simplu.Toate alimentele sunt din import,iar bastinasii dau faliment total!

  De ce? pentru ca exista CORUPTIE.iar producatorii bastinasi sunt obligati sa vanda mai scump decat produsele de import,si astfel nu au profit!!!!

  Daca DOBRESCU isi face brutarie,o sa vada cate piedici ii pune STATUL SECURIST ROMAN,adica acea ,,suveranitate,, pe care ma pish!!

  pentru ca statul FURA firmele particulare care sunt MOTORUL CAPITALISMULUI adica al economiei.Astazi STATELE nu mai au nici o valoare daca nu au CAPITALISTI,ori Romania este o colonie,pentru ca SECURISTII au distrus IMM-urile!! prin CORUPTIE spagi si MONOPOL economic.

  Eu nu dau spaga la ELENA UDREA nici sa-mi dai in cap!! si nici la c+++++ ei din ministere!!!

  Guvernul da 20 la suta din fondurile europene.Restul Banca Europeana.Dar Guvernul nu vrea sa dea 20 la suta decat la MAFIA LOR PSD PDL PNL si securistii astia,sa crape odata!!!!

  In VAMA, tigari,chestii,vrajeli, fentarea TAXELOR,chestii, SPAGI, vanzare pe sub maneca, VILE fara numar.

  De aceea sa vina VAMESI DIN FINLANDA,care sa puna SCHENGEN pe PRUT si pe UCRAINA si JUGOSLAVIA,si CORUPTIA va fi zero!!!

  m-am saturat de ,,SUVERANITATEA SECURISTILOR!!!,,,

 3. alex says

  …Excelenta veste!Ar fi minunat sa fim guvernati de nemti….din pacate,cred ca suntem prea marunti sa ne bage astia in seama si sa ne anexeze:(

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php