Îşi fac singuri dreptate: clujenii din Mărişel şi Măguri au oprit în drum camioanele cu lemne

1 407

Zeci de clujeni din comunele Mărişel şi Măguri Răcătău au întâmpinat, azi noapte, camioanele unei firme care exploatează materialul lemnos din zonă. Oamenii s-au pus în faţa utilajelor şi le-au blocat drumul, iar camioanele au ajuns acum la Poliţia din Măguri Răcătău, unde aşteaptă specialiştii care să măsoare cantitatea şi să verifice documentele.

foto-isi-fac-singuri-dreptate-clujenii-din-marisel-si-maguri-au-oprit-drum-camioanele-cu

O sută de oameni au participat la acţiunea care a avut loc aproape de miezul nopţii. Două camioane pline cu lemne au fost oprite de locuitorii din cele două comune clujene, iar acolo a fost prezent şi primarul din Măguri Răcătău, Petru Prigoană.

„Cetăţenii nu mai suportă ca firmele să exploateze zeci de mii de metri cubi de material lemnos. Guvernanţii nu se uită la oameni, se uită doar la ce ne impune Uniunea Europeană, dar nu văd că firme din Germania îşi protejează pădurile şi le distrug pe ale noastre. În doi ani, la Măguri Răcătău, au fost tăiaţi peste 100.000 de metri cubi”, a explicat pentru citynews.ro Petru Prigoană.

De altfel, spune primarul din Măguri Răcătău, situaţia e critică în zonă.

„Dacă lucrurile continuă tot aşa, în doi-trei ani nu o să mai aibă unde să cânte cucul, cum spunea un pădurar de la noi. Adevărul este că pădurea se fură cu acte în regulă”, a mai spus Prigoană.

Sursa: citynews.ro

 

1 Comment
  1. Viorica Bălteanu says

    Din cauza haosului legislativ (și nu numaI), în care a fost – voit, sistematic – prăbușită România, în curând, ne putem trezi cu readucerea în actualitate a fenomenului haiduciei!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php