FRANTA a capitulat: HOMOSEXUALII se pot casatori si pot adopta copii

0 366

gay-frantaFranţa a legalizat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, în ciuda protestelor populare masive împotriva acestui demers legislativ controversat. Parlamentul din Paris a votat marţi pentru legalizarea căsătoriilor între homosexuali. Astfel cuplurile gay vor putea adopta copii fără nici o problemă şi vor avea drepturi civile.

Adunarea Naţională din Franţa a adoptat proiectul de lege “Taubira”, care deschide calea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex şi adopţiilor de către cupluri homosexuale, relatează AFP. Adunarea Naţională a stabilit, prin vot că, textul este “conform” cu versiunea adoptată de Senat săptămâna trecută. Franţa devine astfel a 14-a ţară din lume care permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

“După 136 de ore şi 46 de minute de dezbateri, Parlamentul a adoptat proiectul care permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex”, a anunţat preşedintele Adunării Naţionale, Claude Bartolone. Proiectul a fost aprobat cu 331 de voturi pentru şi 225 împotrivă.

Opoziţia a anunţat imediat că va constesta legea la Consiliul Constituţional. În sprijinul cotestatarilor, mii de francezi, de la creştini şi conservatori până la naţionalişti radicali, au ameninţat cu noi proteste de stradă, şi i-au cerut preşedintelui socialist Francois Hollande să nu promulge legea. Cerere tardivă, având în vedere că tocmai el promisese legalizarea căsătoriilor gay, în campania prezidenţială.

Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php