Crestinism cu oua si iepuri ..

0 463

Easter Bunny

Mai este puţin şi vin din nou sărbătorile. Şi, din ce vin oamenii în loc să se apropie de Dumnezeu, se depărtează de El. Când mă gândesc la miile de iepuri ce apar în cadrul panourilor publicitare, pe sticlele de sucuri şi pe vopselele de ouă, mă apucă groaza. Ignoranţii se bucură, credincioşii plâng iar păgânismul cere din ce în ce mai mult locul lui Hristos din creştinism.

Pentru mine, un creştinism cu iepuri şi ouă are valoare de friptură şi omletă. Iar evanghelia aceasta a iepurilor se înmulţeşte mai repede decât cea a lui Hristos. Prima cere o inimă superficială, veselă şi fericită pentru că iepuraşul vine cu cadouri; a doua vrea o inimă zdrobită şi profund dezamăgită de “eu” şi de lume, iar darul este sângele stropirii de pe cruce. Dacă prima îţi schimbă momentele şi emoţia, a doua îţi schimbă viaţa şi credinţa.

Protestez împotriva oricărei forme de superficialitate atât în credinţă cât şi în viaţa de zi cu zi. Sunt sătul de forme fără conţinut şi de creştinism de doi bani. Iar creştinismul de doi bani este precum sunt iepurii de paşti. Se înmulţeşte în viaţa omului rapid, la început ca o idee bună, apoi îţi cuprinde toată închinarea.

O persoană foarte preţioasă mie mi-a spus că lucrurile mici sunt cele care contează cel mai mult. Acest adevăr este incontestabil pentru că şi creştinismul superficial începe de la ceva ce pare neînsemnat dar şi lucrurile cu valoare. Când uiţi să spui celui drag cât îl preţuieşti sau să-i acorzi din timpul tău, este creştinism de doi bani pentru că cel autentic iubeşte şi dăruieşte timp; şi e doar un exemplu.

Cei de lângă noi la care ţinem, n-au nevoie de iepurii din viaţa noastră ci au nevoie sa-L vadă pe Hristos în noi.

Aş zice că, până la urmă cine aleargă după iepuri nu prinde niciodată nimic, dar cine aleargă dupa Hristos prinde totul.

 Alexandru Fintoiu

Sursa: neclintit.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php