Cardul de sănătate va apărea în mai-iunie, dar nu avem alternativă fără cip

0 448

refuz_cardul-de-sanatate-cu-cipCardul de sănătate ar putea să înceapă să functioneze “în timp foarte scurt”, Imprimeria Naţională angajându-se ca din mai-iunie să livreze câte un milion de carduri pe lună, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu.

Nicolaescu a ţinut să sublinieze că, de la preluarea mandatului, a facut demersuri pentru funcţionarea cardului de sănătate, în acest sens având întâlniri cu Casa de Asigurari, căreia i-a transmis tot ce era necesar, şi încheind contractul cu Imprimeria Naţională.

“Suntem în ultima fază de negociere a contractului cu Imprimeria Naţională, iar eu cred că în timp foarte scurt, o săptămână, două, trei, va putea începe să funcţioneze acest program, în sensul în care, asa cum ne-a promis Imprimeria, undeva cu luna mai sau iunie să înceapă să livreze câte un milion de carduri pe lună”, a explicat ministrul Sănătăţii, în emisiunea “Dupa 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV. Producţia pentru toate cardurile de sănătate ar putea dura 18 luni, Ministerul Sănătăţii angajându-se să cumpere 20 de milioane de astfel de carduri.

Valoarea unui card va fi de 2,2 euro, bani pe care îi va achita ministerul.

Casa Naţională de Asigurari de Sănătate (CNAS) a lansat, în 19 decembrie 2012, primele carduri electronice active, acestea fiind primite de doi arădeni aleşi aleator, care nu le vor putea utiliza însa decât dupa ce toţi furnizorii de servicii medicale vor avea terminale de citire a cipurilor, cel mai probabil din 2014.

Sursa: ziare.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php