Traiectoriile şarpelui

0 676

cipruNu cred în profeţii moderni, nici în cititul stelelor, dar de data aceasta astrologii chinezi, jucându-se cu prognozele şi alăturâdu-le ca pe nişte cuburi, au cam nimerit înfăţişarea lui 2013. „Anul şarpelui” a adus turbulenţe veninoase, cu război la orizont, probleme în Cipru, în zona euro şi în statele haşurate pe planşetă. Coreea de Nord şi de Sud stau ca doi şerpi, unul contra altuia. Neliniştit şi tânăr, viteazul Sam e-n toate. În cele ce sunt şi-n cele ce mâine vor plânge în batistă prin somaţie. Practicarea excesivă a stăpânirii prin forţă, devenind cel mai banal şi la îndemână mijloc de război, poate scoate într-o clipită şi în mod catastrofal rachetele din teacă. Multe lucruri se petrec anapoda. Finanţele lumii au o traiectorie asemănătoare reptilei – agresivă şi rapidă. Uniunea riscă să meargă în cârje, euro cu capul spart, iar apariţia cazacilor la Comrat ar putea fi un avertisment dat Chişinăului. Dacă nu stă ascultător, cu mâinile la spate, conflictul îngheţat poate fi reaprins oricând. Să fie Batalionul cazac al Bugeacului un instrument de şantaj al Rusiei împotriva Chişinăului, o forţă care poate dezechilibra situaţia din Republica Moldova? Putin poate nega foarte simplu că nu are amestec. Numai că prezenţa lor răspândeşte teamă în teritoriu, luând în calcul situaţia Moldovei anilor ’90, când au luptat de partea ruşilor transnistreni şi a găgăuzilor, împotriva românilor moldoveni. Potrivit astrologilor, precedenţii ani ai Şarpelui au adus atacul japonez de la Pearl Harbour (1941), demonstraţiile zdrobite în sânge din piaţa Tienanmen(1989) şi atentatele din 11 septembrie (2001).

Dăm pagina mai departe, în Cipru. Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea consideră că ţara sa „ar trebui să se retragă din Uniune, pe motiv că tot se va destrăma în viitor. Economiile Spaniei, Portugaliei şi Italiei sunt în prezent în pericol. Iar dacă economia Italiei va fi distrusă precum economia noastră, UE nu va rezista. Persoanele care conduc Uniunea Europeană şi în special cei care iau decizii în aşa-numita troică nu înţeleg multe lucruri, iar asta conduce la colapsul UE”, a explicat arhiepiscopul Chrysostomos, citat de agenţia RIA Novosti. Nu numai că nu înţeleg, sunt interesaţi să-i dea un aparent calm politic şi diplomatic. Însă straturile profunde sunt agitate moralmente de stăpânirea prin constrângere, mai cruntă decât în Evul mediu, opresivă până la anularea aproape a tuturor drepturilor civice, şi care a generat descreşterea catastrofală a autorităţii statelor. Cum bâlciul din înalta spiritualitate a valutelor nu se mai sfârşeşte, să ne pregătim de parastasul băncilor! E unica soluţie! Cu toate că Medvedev califică drept abuz şi hoţie  închiderea paradisului bancar din Cipru. Uite că cineva le mai trage clapa ruşilor, dar şi miliardarilor noştri de carton! „În Europa, sunt reguli clare cu privire la restructurarea băncilor”, a declarat Clemens Fuest, preşedinte al Centrului pentru Cercetare Economică Europeană din Manheim. Le fie ţărâna uşoară băncilor! Dispariţia lor va extirpa cancerul omenirii. În concluzie, bravo românilor care îşi retrag puţinii bani din conturi, ca să nu rămână fără coşciug şi praznic de înmormântare. Şi aşa, Sănătatea, cu fracturi la cap şi la membrele superioare, a fost băgată în spital de măsurile aberante ale noului ministru. Românii s-au săturat de bancherii lacomi şi de scandalurile politicienilor. De fapt, politica e atât de simplă! Cine prinde un loc mai în faţă, e câştigat. Hai să furăm cât mai mult, iar cetăţenilor le spunem că au democraţie şi criză. Aşadar, criza rămâne pe mai departe planul deştept împotriva ţărilor „eliberate” şi apoi ocupate hoţeşte de bancheri şi corporatişti. „Oamenii de ştiinţă” au făcut din cămătărie o adevărată cultură bancară, iar marii finanţişti ai planetei au pus în practică ştiinţa războiului economic. Cei câţiva termeni: bancheri, împrumut, dobândă, scadenţă, penalizări, executare silită, recuperatori, au căpătat conotaţii „academice”. Ce premii li se cuvin  părinţilor acestor ştiinţe pentru realizările măreţe? Păi, cătuşele şi gratiile.

Hai să-l citim încă o dată pe Caragiale! Vom înţelege că Mitică e mahalagiul şmecher din politică, nu românul din popor, ca entitate umană şi intelectuală, românul muncitor şi răbdător, plătit cu câţiva lei, adică, cele mai mici salarii din uniune, şi delapidat în euro de toate companiile de servicii, stors de cele mai numeroase şi mai mari taxe, comparativ cu statele integrate. Cei care slăvesc şi cântă ode organismelor internaţionale şi uniunilor de interese, chiar nu ştiu cu ce se mănâncă Protocoalele de la Toronto. Ignoranţa îi face să nu simtă lanţurile care-i zădărnicesc în libertate controlată, în care trăiesc precum puii din crescătorii, injectaţi cu hormoni şi antibiotice, spre a putea fi livraţi mai repede în galantarele marcheturilor. Lanţurile omenirii sunt grele, lanţul trofic al stăpânirilor a rănit şi a ucis independenţa atâtor state. Cine are curajul să-şi pună întrebări, se va lovi de mecanismele noului model de sclavagism.

 

Maria Diana Popescu, Agero

www.agero-stuttgart.de

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php