Unirea Principatelor Române, sărbătorită cu defilări și simpozioane

0 591

IMG_4390.sizedÎn mai multe orașe din țară au loc astăzi ceremonii militare, concerte de fanfară sau simpozioane, organizate de Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne pentru a marca  sărbătorirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române (1859).

Ceremonii militare ample sunt organizate la Iaşi şi Focşani, unde va fi prezent și ministrul apărării, Mircea Duşa.  La Iași, alături de militarii angajați ai MApN vor defila două detaşamente ale Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, respectiv Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se arată într-un comunicat al MAI. Pe lâng oficfialitățile locale, aici va fi prezent, încă de dimineață, premierul Victor Ponta. La Focşani, pe lângă parada militară, va fi organizată astăzi la Ateneul Popular Maior Gh. Pastia, o expoziţie documentară dedicată Unirii de la 1859, cu sprijinul Serviciului Judeţean Vrancea al Arhivelor Naţionale

În Bucureşti, începând cu ora 10.00, are loc  o ceremonie de depuneri de coroane de flori la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de pe Dealul Patriarhiei Române, unde va fi prezent șeful Statului Major, general-locotenent Ştefan Dănilă, alături de şefii categoriilor de forţe ale Armatei.

Pe lângă ceremonia militară, în Capitală vor mai avea loc o serie de evenimente organizate de MapN. Astfel, la Muzeul Naţional de Istorie al României, începând cu ora 13.00, va avea loc un simpozion în cadrul căruia vor fi susţinute comunicări pe teme specifice zilei de 24 ianuarie (Personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Matrice sigilare cu steme individualizând Unirea Principatelor Române, Corpul pompierilor în perioada domnitorului Alexandru Ioan Cuza). De asemenea, la sediul central al Arhivelor Naţionale va fi organizată o expoziţie cu tema Documente ale Unirii, iar la sediul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” va avea loc un ceremonial militar-religios, precum şi depuneri de coroane de flori.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php