800.000 de persoane s-au reunit la Paris pentru a protesta fata de casatoriile gay

0 640

Boy carries sign protesting France's planned legalisation on same-sex marriage in ParisDuminică a avut loc o vastă manifestaţie împotriva proiectului de legalizare a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex.

Cifra de 800.000 de manifestanţi a fost afişată pe ecrane gigantice instalate la baza Turnului Eiffel, punctul de întâlnire al manifestanţilor, a constatat un jurnalist al AFP. Nicio evaluare a numărului protestatarilor din partea poliţiei nu era încă disponibilă pentru moment. Poliţia a declarat că se aşteapta la un numar cuprins între 150.000 şi 300.000 de participanţi, scrie MEDIAFAX.

Organizatorii, susţinuţi de Biserica Catolică şi de opoziţia de dreapta, vor să menţină presiunea în timp ce Parlamentul va examina, începând cu 29 ianuarie, proiectul de lege privind deschiderea căsătoriilor şi adopţiilor pentru cuplurile homosexuale.

„Această manifestaţie este cu valoare de test pentru François Hollande deoarece se va vedea foarte clar că în Franţa sunt milioane de francezi care sunt probabil îngrijoraţi de această reformă”, a declarat Jean-François Copé, secretarul general al principalului partid de dreapa UMP.

Arhiepiscopul Parisului, monseniorul André Vingt-Trois, s-a alăturat marşului pentru a-şi manifesta „susţinerea” sa faţă de organizatorii manifestaţiei, pe care i-a incurajat. Deputatul socialist din Paris Jean-Christophe Cambadélis i-a reproşat că desfăşoară o „lupta dubioasă împotriva iubirii” luptând împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Majoritatea francezilor, respectiv 56 la sută, sunt favorabili căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex.

Sursa: www.9am.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php