Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a decis: VICTOR PONTA A PLAGIAT în lucrarea de doctorat. Reacţia lui Ponta

0 422

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a făcut publică astăzi decizia în cazul Ponta, la o zi după ce Consiliul Naţional de Etică (CNE), aflat în subordinea Ministerului Educaţiei, a decis că premierul NU a plagiat în teza sa de doctorat.

 

Reprezentanţii Universităţii Bucureşti au explicat astăzi cum a plagiat Victor Ponta în lucrarea sa de doctorat, prezentând fragmentele de text copiate din alte lucrări.

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a constatat că Ponta a copiat 68 de blocuri de text fără să citeze sursa. Fragmentele copiate variază ca mărime de la 7-8 rânduri la 10 pagini şi sunt concentrate în principal în capitolele 1 şi 3 ale tezei de doctorat. O treime din teza de doctorat a premierului este copiată din alte lucrări ştiinţifice.

„Este un plagiat fără cuvinte, fără idei, prin traducerea şi preluarea judecăţilor de valoare”, a constatat Comisia Universităţii Bucureşti. De asemenea, profesorii din Comisie au mai stabilit că Victor Ponta cunoştea bunele practici de redactare a unei teze de doctorat în 2003, însă le-a încălcat.

Victor Ponta a copiat 115 pagini din cele 297 (fără cuprins) ale lucrării sale de doctorat.

Comisia de Etică stabileşte, la concluziile hotărârii sale, că premierul Victor Ponta a plagiat cu bună ştiinţă lucrarea sa, pentru că există dovezi că a încercat să îşi ascundă urmele.

Sursa: www.gandul.info

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php