Prima ştire dată de Victor Ponta după câştigarea alegerilor: a început negocierea cu UDMR, pentru participarea acestei formaţiuni politice la coaliţia guvernamentală.

0 421

Într-o intervenţie la Antena 3, premierul Victor Ponta a anunţat că USL a început negocierea cu UDMR, pentru participarea acestei formaţiuni politice la coaliţia guvernamentală.
„Am vorbit cu domnul Hunor Kelemen care mi-a spus că formaţiunea politică pe care o conduce îşi manifestă disponibilitatea pentru a participa la actul de guvernare, pentru formarea, împreună cu USL, a unei majorităţi constituţionale.
Am avut o serie de consultări în USL şi în urma acestora am primit un mandat pentru discuţii cu reprezentanţii acestei minorităţi importante din România, pentru a preîntâmpina orice colaborare cu forţe politice populiste sau extremiste.
Modificarea Constituţiei se va face sub expertiza Comisiei de la Veneţia, dar şi în urma unor discuţii cu experţii societăţii civile care nu sunt în Parlament”, a declarat Victor Ponta la Antena 3.

Referitor la colaborarea cu UDMR, Victor Ponta a declarat, la Realitatea TV, că negocierile cu această formaţiune politică s-a produs după consultări cu partenerii din USL, şi că aceasta reprezintă disponibilitatea USL de dialog cu toţi cetăţenii acestei ţări, de încheiere a regimului politic al lui Traian Băsescu, bazat pe divizare, ură între oameni, război intern.
„Înţeleg şi respect toate reticenţele faţă de UDMR, am întins o mână din postura celui care a câştigat detaşat aceste alegeri”. a declarat Victor Ponta.

Sursa: Jurnalul National

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php