Ar fi împlinit 83 ani… Vernisajul expoziției „Constantin Iulian – demnitate și rezistență” la București

0 610

Pe 17 octombrie ar fi împlinit 83 ani…

Dacă o boală nemiloasă, galopantă, nu l-ar fi răspus în 6 săptămâni… Dacă Dumnezeu i-ar mai fi îngăduit să mai zăbovească o vreme printre noi… Dacă noi am fi fost vrednici să-l avem în mijlocul nostru… Dacă…

În ciuda vârstei de 82 de ani și incredibilelor suferințe suportate ca preț al credinței sale, afișa o vitalitate debordantă și un permanent optimism. Conștient că se afla aproape de marea despărțire, valorifica fiecare ceas al zilei și al nopții, muncind pentru a “răscumpăra vremea”. La sediul Federației Române a Foștilor Deținuți Politici Luptători Anticomuniști,  al cărui președinte era, la CNSAS unde lucra din greu cercetând arhivele în căutarea adevărului istoric, la Pitești ori la Fortul 13 Jilava, unde proiectase valorificări muzeale ale memoriei represiunii comuniste, la Sâmbăta de Sus participând la manifestările Fundației Ion Gavrilă Ogoranu ori dăltuind caractere în mijlocul tinerilor dornici de a-l urma, Constantin Iulian fructifica răstignirile tinereții.

Și totuși el este atât de prezent în inimile noastre, în mijlocul nostru. O simt cu intensitate toți cei ce l-au cunoscut, l-au iubit și s-au bucurat de sfatul său.

Dovadă este și faptul că ne vom întâlni, toți cei ce l-am respectat și iubit, miercuri 17 octombrie la orele 15,oo, în str. Blănari nr. 21, et. 2, la sediul Federației Române a Foștilor Deținuți Politici Luptători Anticomuniști, unde va avea loc vernisajul expoziției „Constantin Iulian – demnitate și rezistență”, cuprinzând documente din arhivele Securității și imagini din activitatea marelui luptător.

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu

– responsabil proiect: Florin Dobrescu –

www.ogoranu.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php