Legionarii asasinaţi în noaptea de 21-22 septembrie 1939 comemoraţi la Predeal

2 688

Partidul Totul pentru Ţară şi Asociaţia Legiunea Arhanghelul Mihail au comemorat sâmbătă 22 septembrie 2012 împlinirea a 73 de ani de când unul din cele mai sinistre personaje din istoria noastră, hotărăşte să dezlănţuiască urgia nebunească asupra legionarilor.

Trebuie să intre în conştiinţa tuturor românilor că înainte de calvarul legionarilor din perioada comunistă, aceştia au fost prigoniţi de toate regimurile anterioare şi mai cu prisosinţă de cele două regimuri totalitare: carlist şi antonescian.

Astăzi se primesc daune morale din partea statului, şi acestea acordate în mod discreţionar, pentru cei care au suferit în temniţele comuniste. Dar cine se va gândi oare vreodată la miile de martiri care şi-au dat viaţa pentru neam înainte de a intra în ghiarele comuniştilor? Căci schingiuirea şi omorârea lor a fost opera majorităţii guvernelor şi oamenilor politici români, corupţi, orbi, nedemni şi incompetenţi. Deşi erau români, aceştia erau străini de neam. Ei au vărsat sângele nevinovat al tineretului unei întregi generaţii fără să fi fost cercetaţi, judecaţi şi pedepsiţi pentru faptele lor.

În noaptea de 21 spre 22 septembrie 1939, 252 dintre cei mai buni fii ai acestui neam, mergeau bucuroşi la moarte pentru Hristos, cântând în gând şi vibrând în inimile lor „Cu noi este Dumnezeu. Înţelegeţi neamuri şi vă plecaţi, căci cu noi este Dumnezeu. Doamne al puterilor fii cu noi, căci pe altul afară de Tine ajutor în necazuri nu avem. Doamne al Puterilor mântuieşte-ne pe noi.”

Eroii martiri care au căzut în această noapte reprezintă previziunea Căpitanului atunci când zicea: „Căci noi vom fi puţini , urmăriţi de batalioane şi de regimente româneşti. Atunci vom primi moartea. Sângele nostru, al tuturor va curge. Acest moment va fi cel mai mare discurs al nostru adresat neamului românesc şi cel din urmă. ” „Legionarul iubeşte moartea, căci sângele lui va servi pentru plămădirea cimentului României Legionare”

Aceştia au fost legionarii: au stat gata de jertfă, gata de moarte cu toţii.

În această noapte au fost asasinaţi mişeleşte, fără judecată, în lagăre şi pe tot cuprinsul ţării, din ordinul regelui călău Carol al II-lea, 252 de legionari. În zorii zilei de 22 septembrie, fiecare judeţ prezenta trecătorilor cadavrele a trei legionari, pe care poliţiştii şi jandarmii, în plină noapte, i-au ridicat din mijlocul familiilor, i-au scos în stradă şi i-au împuşcat, iar trupurile lor au fost lăsate ca lumea să le vadă vreme de trei zile. Elevii de şcoală generală şi liceu erau duşi în mod organizat să vadă cadavrele aruncate pe caldarâm şi păzite de jandarmi. În faţa atâtor trupuri ciuruite şi mutilate, care zăceau în şanţ în băltoace mari de sânge, profesorii şi angajaţii anume ai oficialităţilor erau puşi să le ţină discursuri din care să rezulte că aceşti oameni erau nişte răufăcători care şi-au trădat ţara. Pe stâlpii puşi anume erau prinse afişe mari pe care scria: „Aşa vor fi pedepsiţi toţi trădătorii de neam”

În calendarul „Cuvântul” din 1941 scria:

„Noaptea de 21 spre 22 septembrie 1939 sfinţeşte cu sângele ei una din cele mai mari jertfe eroice din istoria românilor. Pentru credinţa lor în opera Căpitanului şi în destinul mântuitor al generaţiei lor, au fost asasinaţi săvârşindu-se astfel o crimă împotriva întregului neam românesc. Legionarii cei mai destoinici, din toate unghiurile ţării, din sate şi din oraşe, au adus cu seva morţii lor întemeierea României Legionare. Spiritul lor trebuie să trăiască în făpturile noastre. Sângele lor şi durerea să o simţim necontenit. Numai astfel le vom da mărirea care li se cuvine. Căci ei sunt prezenţi în viaţa de astăzi şi de-a pururi a României Legionare.”

Articol de: Sorin Pura

2 Comments
  1. Adrian Silviu Mironescu says

    Dumnezeu sa-i odihneasca iar noi sa nu ne gasim odihna pana cand vom face ca nici o nedreptate sa nu pateze obrazul tarii. Nici un roman nu trebuie sa prigoneasca alt roman fara judecata dreapta, doar pentru ideile care-l calauzesc. Ori singura lor „vina” a fost ca si-au iubit tara platind birul sangelui. In inimile noastre doar simtindu-i prezenti le vom aduce recunostinta, de vom fi mereu gata sa ne situam pe aceeasi axa a iubirii de neam.

  2. Massimo says

    una sola legione unita

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php