Sondaj CRSS: Aproape 90 la suta dintre romani doresc unirea cu Basarabia

1 493

Rezultatele preliminare ale unui sondaj de opinie efectuat în România de Centrul Român de Studii şi Strategii la nivel naţional, arată că 87,25 % din cei intervievaţi sunt de acord cu unirea Basarabiei cu România, transmite Romanian Global News.

La întrebarea numărul 15 a sondajului, “Dumneavoastră, personal, sunteți de acord cu unirea Basarabiei cu România?”, 87,25 % din repondenti au răspuns “Da” şi doar 12,75% “Nu”.

Sondajul a fost efectuat în perioada 07-23 iunie 2012 pe un eșantion de 1486 de subiecți din Romania, iar rezultatele preliminare ale acestuia vor fi facute publice in cadrul conferintei “REUNIREA CELOR DOUA STATE GERMANE model de integrare euro-atlantica pentru R. Moldova, prin REUNIREA CELOR DOUA STATE ROMÂNESTI” ce va avea loc la Chisinau pe 20 august. Sondajul a fost realizat la solicitarea autorităţilor române prin intermediul unor membri ai Academiei Române.

De remarcat este faptul că repondenţii nu au avut nici o problemă în a identifica spaţiul despre care au fost chestionaţi: Basarabia. Din acest punct de vedere, in mentalul colectiv al românilor din dreapta Prutului, R. Moldova are statutul de provincie istorică. Atât răspunsul la întrebare cât și raportarea la spațiul basarabean contrazice drastic părerile unor politicieni și pseudoanaliști care în diverse ocazii, încercând să-și acopere lașitatea neabordării temei, au afirmat că românii nu sunt de acord cu reunirea celor doua state românești și că Unirea ar fi o temă reziduală în preocupările românilor.

Sursa: FrontPress.ro

1 Comment
  1. Sektor says

    basescu ca un tradator este impotriva, la fel sunt toti rusofilii si agentura de tradatori romani vanduti sovieticilor de pe vremea cand se impreunau cu rusoaice prin academiile de satanizare de la moscova

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php