MANIFEST ŞOCANT Maghiarii instigă la intoleranţă etnică: Nu vă amestecaţi cu românii!

1 499

Un manifest şocant, în care semnatarii – pedagogi, persoane civile şi publice, dar şi conducători ai bisericilor, „responsabili pentru soarta ungurimii din zona oraşului Baia Mare” – le cer maghiarilor să nu se amestece cu românii a fost publicat pe site-ul  erdely.ma.

Manifestul a fost semnat şi de viceprimarul oraşului, Ludescher Istvan.

Fragmente din conţinutul manifestului, postat pe site-ul erdely.ma, au fost preluate și de adevarul.ro:

Noi, toţi semnatarii acestui manifest – preoţii responsabil pentru soarta maghiarilor din zona oraşului Baia Mare, persoane publice şi reprezentanţi ai societăţii civile, profesori, urmărim cu îngrijorare comportamentul şi răspândirea gândirii publice care ameninţă cu adevărat comunitatea noastră.

PĂRINŢI: Nu vă privaţi copiii de şcoala cu predare în limba maternă, pentru că în caz contrar în privaţi de dreptul de a rămâne maghiari!

Nu reprezintă mai puţin, ci mai mult cel care studiază în limba maternă! Şcoala în limba străină înseamnă şi un cerc de prieteni străini, de unde decurg şi căsătoriile mixte. În acest caz nefericit, riscăm să pierdem famiile pur maghiare, vom fi propriii noştri lichidatori.

În spiritul libertăţii prost înţelese nu vă lăsaţi copiii să ia singuri decizii. Nu uitaţi: ei încă nu ştiu să ia decizii. Alegeţi pentru ei şcoli cu predare în limba maghiară, educaţi-vă copiii să fie maghiari, pentru ca şi nepoţii voştri să se nască maghiari.

TINERI: Căutaţi-vă prieteni maghiari. Nu uitaţi că acest lucru a ajutat comunităţile maghiare din Ardeal să supravieţuiască. Scoateţi din vieţile voastre toţi străinii! Pentru că un prieten străin se poate transforma uşor într-un iubit străin, mai apoi un soţ sau o soţie străină. Uitaţi-vă în jur: din căsătoriile mixte au mai rezultat copii maghiari, nepoţi maghiari? Nu!

PROFESORI: Transmiteţi moştenirea predării în maghiară de peste 1.000 de ani. (…) Nu amânaţi nicio oră de curs, fiţi exemplu pentru elevii voştri, un model demn de urmat. Nu doar predaţi, ci educaţi! Nu putem face compromisuri, nu există niciun „dar”. Trebuie să fim şi să rămânem maghiari puternici, mândri, de calitate! Trebuie să fim maghiari responsabili de maghiarii de lângă noi!

Sursa: Ghimpele

 

1 Comment
  1. Ovidiu says

    Tin sa reamintesc tuturor maghiarilor ca tot ce fac pe plaiurile romanesti pot face si pe cele maghiare in ungaria,dupa cum spuneau ei nu exista nici un ‘dar’.dragi unguri nu vreti voi ca sa ne faceti noua romanilor un bine,iar voua binele absolut si sa v-a luati casele,masinile,femeile tineri si profesorii,cainii si vrabiile ce v-au stat pe langa casa si sa v-a carati dracu cu tot cu mercenari aia de preotii,la voi in maghiaria.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php