CARDUL de sănătate cu cip. Bătaie de joc a CNAS faţă de cererile noastre

1 712

Cardurile de sănătate, a căror distribuire va începe în septembrie, nu vor avea inscripţionat cuvântul “card”, după ce unele organizaţii religioase au reclamat că acesta, citit invers, devine “drac”, a declarat, pentru MEDIAFAX, medicul şef al CNAS, Marius Filip.

“Prezenţi la dezbaterile despre acest document medical, reprezentanţii unor organizaţii religioase au cerut să fie făcută modificarea astfel încât cuvântul «card» să fie trecut articulat”, a spus Filip, care a precizat că, din acest motiv, pe document va fi inscripţionat “cardul”.
De asemenea, la solicitarea organizaţiilor de pacienţi, pe card nu vor fi inscripţionate bolile cronice ale posesorului.

Pe card nu va fi trecut nici codul numeric personal, din raţiuni de protecţie a datelor personale, în locul acestuia optându-se pentru un cod al asiguratului, potrivit lui Filip.

O altă noutate referitoare la inscripţionare este aceea că pe carduri va fi trecut, alături de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), Ministerul Sănătăţi, instituţie care suportă valoarea acestor documente medicale, respectiv doi euro/bucată.

Distribuirea primului milion de carduri naţionale de sănătate începe în septembrie, cu o întârziere de cinci ani, inscripţionarea unor date, cum ar fi grupa sanguină, bolile cu risc vital şi acceptul pentru donarea de organe fiind realizată doar cu acordul scris al posesorului.

Comentariu saccsiv2:

S-au legat de un lucru mai putin important, cand de fapt ceea ce contestam la CARDUL de sanatate este acel CIP, ce va contine informatii private, ce pot fi accesate de toti cei ce ar putea sa discrimineze,santajeze etc. pe posesori. Dar asa e cand presa e cea care cauta pe “drac in pasapoarte”.

Sursa: Saccsiv’s Weblog

 

1 Comment
  1. […] CARDUL de sănătate cu cip. Bătaie de joc a CNAS faţă de cererile noastre Lifestyle | 04-08-2012 16:34 Cardurile de sănătate, a căror distribuire va începe în septembrie, nu vor avea inscripţionat cuvântul “card”, după ce unele organizaţii religioase au reclamat că acesta, citit invers, devine “drac”, a declarat, pentru MEDIAFAX, medicul şef al CNAS, Marius Filip. “Prezenţi la dezbaterile despre acest document medical, reprezentanţii unor organizaţii religioase au cerut să fie făcută modificarea astfel încât cuvântul «card» să fie trecut articulat”, a spus Filip, care a precizat că, din acest motiv, pe document va fi inscripţionat “cardul”. De asemenea, la solicitarea organizaţiilor de pacienţi, pe card nu vor fi inscripţionate bolile cronice ale posesorului. Pe card nu va fi trecut nici codul numeric personal, din raţiuni de protecţie a datelor personale, în locul acestuia optându-se pentru un cod al asiguratului, potrivit lui Filip. O altă noutate referitoare la inscripţionare este aceea că pe carduri va fi trecut, alături de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), Ministerul Sănătăţi, instituţie care suportă valoarea acestor documente medicale, respectiv doi euro/bucată. Distribuirea primului milion de carduri naţionale de sănătate începe în septembrie, cu o întârziere de cinci ani, inscripţionarea unor date, cum ar fi grupa sanguină, bolile cu risc vital şi acceptul pentru donarea de organe fiind realizată doar cu acordul scris al posesorului. Comentariu saccsiv2: S-au legat de un lucru mai putin important, cand de fapt ceea ce contestam la CARDUL de sanatate este acel CIP, ce va contine informatii private, ce pot fi accesate de toti cei ce ar putea sa discrimineze,santajeze etc. pe posesori. Dar asa e cand presa e cea care cauta pe “drac in pasapoarte”. Sursa: Saccsiv’s Weblog via Buciumul.ro […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php