Comisarul european pentru Servicii Financiare, Michel Barnier: Uniunea Europeana se poate transforma intr-o federatie europeana pana in anul 2016

0 415

Comisarul european pentru Servicii Financiare, francezul Michel Barnier, si-a exprimat sustinerea privind transformarea Uniunii Europene intr-o federatie europeana pana in anul 2016, intr-un interviu publicat vineri in cotidianul Liberation, citat de AFP.

Acesta a declarat ca „Europa are multe de facut intr-un timp scurt pentru a corecta deficientele acumulate in ultimii 10 ani, in special in ceea ce priveste crearea unei uniuni economice alaturi de o uniune monetara. Acum ea se muta spre o federatie europeana, criza aratand ca nu putem merge mai departe singuri”.

Comisarul european a explicat ca perioada pentru a face acest lucru este una scurta, pana in 2016, cand Uniunea ar trebui sa se transforme intr-o federatie a statelor europene in care natiunile si-ar pune in comun destinele, fara ca acest lucru sa afecteze si diferentele dintre ele.

„O federatie, aceasta presupune o guvernanta economica, un management colectiv al directiilor noastre bugetare, o uniune bancara, o politica industriala, un buget mult mai puternic”, a precizat Barnier.

Apoi, el a confirmat ca, „in ianuarie 2013 va exista un supraveghetor integrat unic la nivelul zonei euro, o sarcina pe care dorim sa o incredintam Bancii Centrale Europene”.

„Exista in jur de 6.000 de banci in zona euro si acestea trebuie sa fie sub supravegherea BCE”, a adaugat Barnier.

Sursa: HotNews

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php