Despre libertate şi pervertirea ei

0 435

„Nu pui temelia libertăţii, când împuşti pe cei ce gandesc altfel decat tine” (A. de Saint Exupery)

Atata lume vorbeste despre libertate, dar mai nimeni nu se gandeste la intelesul ei profund. Cu totii ne dorim libertate, dar nu prea stim cum sa o definim… Pentru unii, libertatea inseamna manele ascultate la iarba verde, in timp ce gratarul se prepara la botul masinii. Pentru altii inseamna sa isi serbeze “ziua etniei” cu lautari si manele langa curtea unei manastiri, pana dimineata.

Aceste libertati, sfidatoare pentru bunul gust si care aduc atingere libertatii celorlalti sunt protejate.

Trecem mai departe si vorbim despre dreptul la libera exprimare. Ce inseamna acest drept? Libertatea de exprimare a oricarei opinii, indiferent de natura ei, doar aceasta libertate reprezentand baza progresului umanitatii. Insemna libertatea celor, care au o opinie diferita de a mea, de a si-o exprima, fara teama legata de consecinte. Aceasta libertate este cea care permite aparitia si dezvoltarea filozofiei, care a dus la dezvoltarea civilizatiei in ansamblul sau.

 

Ei bine, „civilizatia moderna” fie ea occidentala sau orientala se opun tocmai acestui drept fundamental. Vedem deseori reportaje din Orientul Mijlociu, din tarile islamice, si condamnam faptul ca oameni sunt incatusati si chiar ucisi, pentru dreptul lor la libera exprimare. Care este justificarea autoritatilor islamice? Mesajul celor condamnati promoveaza ura si aduce atingere integritatii statului si legilor sale.

Ma gandesc acum la China, unde activistii pentru drepturile omului fac inchisoare sau sunt condamnati la moarte, pentru simpla vina de a-si fi exprimat o opinie. Ma gandesc la Dalai Lama, care este in exil din acelasi motiv. El a primit un premiu Nobel, pentru activitatea sa. Si la fiecare intalnire la nivel inalt, sefii guvernelor occidentale nu pregeta in a condamna „abuzurile” autoritatilor chineze. Sute, uneori chiar mii de manifestanti se aduna in fata ambasadelor acestei tari si isi exprima zgomotos dezaprobarea. Care este justificarea autoritatilor chineze? Mesajul celor condamnati promoveaza ura si aduce atingere integritatii statului si legilor sale.

Acum revin in Europa. Saptamana trecuta. Parlamentul Landului Saxonia. Parlamentarii grupului nationalist au fost datii afara de la sedinta, cu interventia politiei, din simplul motiv ca purtau camasi produse de o firma considerata nationalista. Camasile nu aveau simboluri interzise, hainele putand fi cumparate la orice colt. Marca respectiva a trebuit sa se judece ani de zile cu statul, pentru a-si putea folosi logo-ul, din acelasi motiv: intoleranta. Intoleranta fata de cei care gandesc altfel, intoleranta fata de cei care au o alta viziune asupra realitatii, intoleranta fata de cei care vor sa rupa lanturile sclaviei comerciale, formate din datorie si consum. Itoleranta fata de cei care s-au saturat sa spuna ca un lucru e negru, cand el este alb. Cenzura nu duce la nimic bun. Nu a facut-o niciodata si nici nu o va face. Cu atat mai mult cand vedem ca in goana oarba pentru impunerea cenzurii, sunnt calcate in picioare drepturile fundamentale democratice si alesii democratici ai unui popor sunt batjocoriti. Care este justificarea autoritatilor germane? Mesajul celor combatuti promoveaza ura si aduce atingere integritatii statului si legilor sale.

 

Deci, sa nu va mai aud de uratenia islamului se de legile sale barbare, sa nu va mai aud de cenzura din China si abuzurile fata de dizidenti. Europa ii abuzeaza pe nationalisti de ani de zile, le incalca drepturile fundamentale, le terfelesc libertatea si se bat in piept cu democratia pe care o promoveaza.

Sunt satul de ipocrizia europei unite, in care toti cei ce vad ca regele este gol sunt pusi la zid si executati.

Sursa: Agonia Naţiunii

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php