Traian Basescu îl asigură pe Richard Morningstar că-i va prosti pe români în chestiunea gazelor de şist

0 462

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, vineri, 18 mai, la Palatul Cotroceni, pe Richard Morningstar, trimis special al secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii pentru Energie în Eurasia, prilej cu care şeful statului român a subliniat că în România va trebui dezvoltată o strategie prin care să se explice populaţiei că nu există niciun risc major în privinţa gazelor de şist.

“În ceea ce priveşte energia, trebuie să recunoaştem că în România avem deja o dezbatere cu privire la gazele de şist.

Şi trebuie să dezvoltăm o strategie, explicând populaţiei că nu există niciun risc major în privinţa gazelor de şist. În acelaşi timp, uitându-ne la politica energetică din regiune, cunoaştem sprijinul uriaş al SUA pentru a se găsi soluţii alternative de aprovizionare pentru Balcani şi Europa în general.

În acelaşi timp, obiectivele dvs sunt similare cu ale noastre în regiune. Suntem susţinătorii puternici ai găsirii soluţiilor alternative, fie că vorbim de Nabucco, de SEEP (South East Pipeline). Coridorul Sudic pare a fi principala opţiune pe care o putem avea în acest moment. În orice condiţii, suntem câştigători”, a afirmat Băsescu, în debutul întrevederii cu Morningstar.

La întrevederea de la Cotroceni, din delegaţia preşedintelui a făcut parte consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, iar din cea a lui Richard Morningstar, ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Sursa: Financiarul

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php