Basarabia: Protest la Reşedinţa de Stat: Creştinii cer reîntoarcerea legii cu privire la asigurării egalităţii în Parlament

0 455

Câteva sute de creștini au organizat astăzi, 28 mai, un protest la Reședința de Stat. Reprezentanții asociațiilor creștine au solicitat președintelui țării Nicolae Timofti să nu promulge legea cu privire la asigurarea egalității, însă au întârziat. Șeful statului promulgase legea în această dimineață.

În context, creștinii au cerut ca legea cu privire la combaterea discrimimării să fie reîntoarsă în Parlament și să fie exclusă sintagma „orientae sexuală” din proiect, transmite Publika TV.

De asemenea, creștinii au scandat „Rușine!”. Aceștia au spus că într-o țară ortodoxă nu trebuia să fie promovată și mai ales votată asemenea lege.

UNIMEDIA amintește că lege cu privire la asigurarea egalității a fost adoptată vineri de Parlament. Proiectul a fost aprobat în ambele lecturi, cu votul majorității celor prezenți. Împotrivă s-au expus grupul parlamentar al socialiștilor, dar și doi deputați din sânul Alianței – democratul Oleg Sîrbu și liberal-democratul, Valeriu Ghilețchi.

Sursa: UNIMEDIA

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php