Protestele acaparate de neo-marxişti? Naţionaliştii condamnă tentativa comuniştilor de monopolizare a Pieţei Universităţii.

1 500

(Piaţa Universităţii, 1990) 

În numele unui grup de tineri naţionalişti, implicaţi încă din 20 ianuarie în protestele antiguvernamentale din Bucureşti şi din întreaga ţară, atragem atenţia presei şi cetăţenilor în legătură cu tentativa elementelor neo-comuniste din Piaţa Universităţii de acaparare a manifestaţiilor zilnice din faţa Facultăţii de Arhitectură.

În ultimile zile s-au intensificat presiunile unor grupuri de adepţi ai curentului de extremă stângă, neo-marxişti, internaţionalişti, adepţi ai grupărilor sorosiste, de eliminare din Piaţa Universităţii a acelor portestatari adepţi ai naţionalismului democrat-creştin şi ai doctrinei legionare, deşi aceştia din urmă manifestează şi ei de trei luni de zile, rezistînd inclusiv în perioadele de ger şi viscol şi suportînd şi ei amenzile sau brutalităţile foţelor de ordine, alături de toţi ceilalţi manifestanţi.

Încă din ianuarie a.c., s-a constatat că Piaţa Universităţii a avut caracterul unui uriaş creuzet social, cuprinzînd persoane aparţinînd unei diversităţi de grupuri sociale şi doctrinare, de la liberali, monarhişti, ecologişti ori naţionalişti şi până la adepţi ai stângii radicale. Toţi avînd însă revendicări legate de regimul politic abuziv şi autoritarist al actualei administraţii Băsescu.

Tocmai de aceea s-a convenit ca Piaţa Universităţii să fie un mediu eminamente civic, neatins de influenţe politice şi în care cei care protestau să vină cu revendicări care să nu politizeze Agora. Un factor de presiune civică, democratică împotriva abuzului de autoritate şi politicanismului, indiferent din ce parte ar veni acestea.

Cum spuneam, în ultimile zile, activiştii comunişti şi-au tradicalizat discursul anti-naţionalist, vizînd desigur eliminarea naţionaliştilor din Piaţa Universităţii.
Manifestaţia organizată de câţiva monarhişti ieri seară, pentru aniversarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă a fost momentul folosit de neomarxişti pentru a declanşa ostilităţile deschise.

Date fiind tensiunile existente deja, adepţii Mişcării Legionare nu au participat la această manifestaţie pentru a eschiva intenţiile de provocare ale comuniştilor.

Din nefericire, aflăm că şi în aceste condiţii neocomuniştii au întinat manifestaţia pro-Basarabia, prin afişarea unor mesaje ostile naţionalismului şi prin susţinerea un or teze precum aceea că manifestaţii de acest gen ar reprezenta imixtiuni în treburile interne ale unui stat independent, Republica Moldova (???), catalogîndu-le drept manifestări imperialiste, fapt ce a generat tensiuni şi altercaţii deschise.

Asistăm, uluiţi, la o reluare a discursului comunist din anii 1920, care la fel considera România o putere imperialistă care anexase, pasa-mi-te un teritoriu independent – Basarabia, căreia comuniştii îi revendicau dreptul la autodeterminare.
În aceste condiţii, şi avînd în vedere că cercurile neocomuniste din Piaţa Universităţii au mers până la a propune „lustrarea” naţionaliştilor din Piaţă, catalogaţi ca „elemente fasciste, legionare şi xenofobe”, în numele camarazilor mei alături de care am manifestat paşnic timp de trei luni, declarăm:

 

1. Nu putem fi eliminaţi LEGAL din Piaţa Universităţii, pentru ca manifestaţia zilnică de acolo nu are autorizaţie.
2. Nu putem fi eliminati CU FORTA, pentru ca atunci i-am elimina noi pe cei ne ne-ar agresa.
3. Considerăm că elementele neocomuniste şi de obedienţă soroşistă din Piaţa Universităţii doresc spargerea protestelor aşa cum au fost ele configurate în urma mişcărilor din ultimile luni şi monopolizarealor de catre aceste cercuri ideologice.
4. Noi, naţionalistii, vom continua sa protestăm, în mod democratic şi civic, paşnic şi civilizat, în Piaţa Universităţii, oricând timpul liber ne permite şi conştiinţa noastră românească şi cetăţeanească ne îndeamnă.
5. Noi sperăm să triumfe raţiunea şi interesele ce transced convingerile ideologice ale fiecarui individ. Continuăm să ne pronunţăm împotriva excluziunii oricărui om pe criteriul convingerilor personale. Aşa înţelegem noi democraţia.
6. Rămânem consecvenţi luptei împotriva comunismului sfinţită de bătrânii noştri ce s-au jertfit în munţi şi în închisori combătînd această ideologie satanică.
7. Întrucât unii din noi sunt veterani ai Pieţei Universităţii din 1990, vom organiza pe 22 aprilie a.c. o manifestaţie aniversară cu ocazia împlinirii a 22 de ani de la debutul protestului maraton înnăbuşit în sânge de puterea neocomunistă conducă de gruparea KGB-istă Brucan-Iliescu-Roman.

Traiască România liberă!

Florin Dobrescu,
protestatar în Piaţa Universităţii începînd din 21 ianuarie 2012

1 Comment
  1. petru borodi/Cluj says

    Acelasi lucru s-a incercat si la cluj, insa nu se putea aceasta fiind si io prezent inca din11/01/2012 si desigur in fiecare zi!
    ei sunt acei ce scandeaza in special :
    noi uram partidele,
    vrem spitale nu Catedrale
    solidaritate internationala,
    pdl, usl aceiasi mizerie
    etc.
    insa culmea nu voiau ( nu mai vin de mult printre noi! ) sa strige impotrivas lui basescu, anticipate, jos boc si altele.
    Noi/io am ripostat cu:
    Ne conduc masonii si cu tradatorii ( asta ii enerva cel mmai tare ! )
    Totul pentru Ţara , javrele sa oiara ( si asta-i enerva )
    Unitate Nationala, ( unii mai o scandau cu noi )
    este curios ca acesti indivizi se ascund sub ong-ul (contra)rosia montana, acta, si gayele din sisturi ( in legatura cu gazele de sist este un joc al rusiei care voia ca sa puna mana pe exploatare ! )
    Doamne Ajuta !!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php