(FOTO) Mii de unionişti au sărbătorit la Chişinău împlinirea a 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

0 511

3000 de persoane au participat duminică la Marşul Unirii, eveniment organizat în Chişinău de Platforma Civică Acţiunea 2012.
Alături de membri ai organizaţiilor şi grupurilor de iniţiativă cuprinse în Platforma Civică Acţiunea 2012, a sărbătorit împlinirea a 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România şi Consiliul Unirii, o coaliţie recent constituită.

Sărbătoarea s-a desfăşurat sub forma unui marş pe bulevardul Ştefan Cel Mare, urmat de un concert în scuarul Teatrului de Operă şi Balet.
Manifestanţii unionişti au fost provocaţi de circa 100 de membri ai Partidului Patrioţii Moldovei, care au blocat până la intervenţia forţelor de ordine accesul în Piaţa Marii Adunări Naţionale, scandând lozinci moldoveniste. Incidentele au fost evitate datorită reacţiei prompte a poliţiştilor, iar Marşul Unirii a putut continua în spirit de sărbătoare.
La evenimentul dedicat împlinirii a 94 de ani de la semnarea Actului de Unire a Basarabiei cu România au participat şi aproximativ 100 de persoane din România, care au sosit cu autocarele de la Bucureşti şi Iaşi.

Foto: Iulia Modiga/InfoPrut
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php