Senatul îngroapă legea „uniformei școlare obligatorii”

0 689
Senatorii din Comisia de invatamant au dat, marti, raport negativ propunerii legislative privind introducerea tinutei scolare obligatorii in invatamantul general obligatoriu, liceal si profesional de stat si particular.

Senatul este prima Camera sesizata in cazul acestui proiect de lege ordinara, relateaza MEDIAFAX.

Nu dorim rigiditate sau reguli care sa insemne presiuni pe personalitatea copiilor. Nu dorim decat sa aducem un plus de valoare educatiei, spiritului civic si pregatirii de viitori membri ai societatii„, a spus deputatul Marius Gondor, unul dintre cei 70 de parlamentari de la PDL, UDMR si UNPR initiatori ai proiectului legislativ.

El a sustinut ca uniforma asigura un plus de educare, de obisnuire a copiilor cu respectarea unor reguli, sentimentul apartenentei la un grup si mandria de a fi elevii unei anumite scoli, precum si securitate mai mare a elevilor pentru ca „orice strain ar intra in scoala ar fi recunoscut mai usor”.

Pe de alta parte, reprezentantul Ministerului Educatiei, Kiraly Andras, a exprimat un punct de vedere negativ, aratand ca Legea educatiei prevede deja posibilitatea introducerii uniformei prin decizia consiliilor administrative ale unitatilor scolare, acest nivel al luarii hotararii cu privire la tinuta elevilor fiind suficient si cel mai adecvat.

Sursa: 9AM.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php