Patriarhul Kirill a votat pentru “stabilitate”, după ce în campania electorală l-a susținut pe Vladimir Putin

0 711

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a anunţat că a votat pentru “stabilitate” şi pentru “dezvoltarea paşnică” a ţării, în cadrul alegerilor prezidenţiale de duminică. Toate sondajele de opinie îl prezintă pe fostul preşedinte şi actualul premier Vladimir Putin drept câştigător încă din primul tur de scrutin, mai ales după ce a obţinut sprijinul Bisericii.

Patriarhul Kirill a votat la reşedinţa sa din Moscova, la fel ca în luna decembrie a anului trecut la alegerile parlamentare.Înainte de alegeri, înaltul prelat l-a lăudat pe Putin pentru că a jucat un rol important în “depăşirea crizei” din perioada post-sovietică, aducând stabilitate după haosul din vremea lui Boris Elţin.

Pe de altă parte, de-a lungul cariei sale politice, fostul agent KGB a căutat şi el o apropiere de Biserică şi a vorbit deschis despre credinţă. Deasemenea a avut mai multe întrevederi cu înalţi oficiali ortodocşi şi participă regulat la slujbele religioase mai importante. În mesajul său oficial de Crăcium, Putin a cerut chiar Bisericii Ortodoxe să continue “dezvoltarea cooperarii constructive cu statul şi instituţiile publice”.

Putin a fost preşedinte între 2000 şi 2008, după care a devenit premier, Constituţia nepermiţând mai mult de două mandate consecutive. După alegerile de astăzi, pe care cel mai probabil le va câştiga, va obţine un al treilea mandat, care va dura de data aceasta 6 ani în loc de 4, datorită modificărilor legislative. Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php