După 74 de ani, Partidul “Totul pentru Țară” revine în viața politică românească.

1 596

COMUNICAT DE PRESĂ

Revenirea în viața publică românească a Partidului “Totul pentru Țară” a fost anunțată sâmbătă 25.o2.2o12, la București, în cadrul unei conferințe de presă.

Conducerea Partidului “Pentru Patrie” prin președintele Coriolan Baciu, președintele executiv Florin Dobrescu și prof.univ. dr. Constantin Iulian, fost presedinte al partidului si unul din veteranii rezistenței anticomuniste, au anunțat cu acest prilej că, în baza hotărârii Congresului din 26.11.2o11, validată de Tribunalul București, partidul a revenit la titulatura istorică “Totul pentru Țară”, pe care  autoritățile neocomuniste refuzaseră să o înregistreze oficial în 1993, la înființarea partidului.

Dl Coriolan Baciu, președintele Partidului “Totul pentru Țară”, a ținut să facă o scurtă retrospectivă istorică, arătînd că acest partid politic a functionat in perioada interbelica, fiind înființat în 1935, situîndu-se pe locul 3 în alegerile parlamentare din anul 1937 și fiind dizolvat în 1938, odată cu suprimarea regimului de democrație parlamentară în România și instaurarea dictaturii regelui Carol II.

Coriolan Baciu a subliniat că titulatura “Totul pentru Țară” a fost aleasa de generalul Cantacuzino-Grănicerul dintr-un discurs celebru al marelui orator, jurnalist si om politic Barbu Catargiu, prim-ministru al României in urma cu 150 de ani, care a  lansat deviza „Nimic pentru noi, totul pentru tara”.

Președintele executiv Florin Dobrescu a arătat că, în 1993, Partidul “Totul pentru Țară” a fost reînființat de conducătorii Mișcării Legionare care supraviețuiseră cumplitei persecuții comuniste, în frunte cu comandantul legionar Nistor Chioreanu, dar autoritățile acelui moment au refuzat înregistrarea legală sub acest nume, ca urmare a persistenței mentalităților de tip totalitar-comunist, cu greu acceptîndu-se titulatura “Pentru Patrie”. Sub această denumire partidul a activat timp de 19 ani, beneficiind de adeziunea unor personalități precum Ion Gavrilă Ogoranu, Ernest Maftei, prof. dr. Ion Brad ș.a., construindu-și exclusiv prin contribuțiile și munca voluntară a membrilor un sediu propriu în București.

S-a subliniat că este vorba de un partid istoric, naționalist, și s-a apreciat că validarea oficială a acestei titulaturi reprezintă un indicator al procesului de normalizare a instituțiilor statului român.

Coriolan Baciu a arătat că, deși reprezinta  un partid istoric, Partidul “Totul pentru Țară” (“Pentru Patrie”) este bine ancorat în realitățile social-politice ale României de azi.

Acest partid se află într-un proces intens de dezvoltare teritorială și de întinerire a cadrelor de conducere, urmînd să se prezinte în alegerile locale din acest an cu un program naționalist, constructiv, fundamentat, printre altele,  pe soluții de însănătoșire morală a vieții sociale, măsuri de reformare a cadrului legislativ al statului roman, de sprijinire a unor domenii precum sănătatea și educația, și în mod special promovarea unor politici  de sprijinire a familiei și sporire a natalității, inclusiv prin interzicerea legală a avortului.

Dl dr. ing. Constantin Iulian, fost luptător în Rezistența anticomunistă și deținut politic timp de 12 ani, președinte al PPP între 1995 și 2005, a prezentat asistenței condițiile deosebit de grele în care s-a reînființat în 1993 acest partid, determinarea pastrarii unei traditii de lupta si jertfa penru neamul roamanesc și sacrificiile făcute de militanții săi pentru supraviețuirea și dezvoltarea partidului în ultimii 19 ani.

Biroul de presă al Partidului “Totul pentru Țară” (“Pentru Patrie”)
Responsabil, Florin Dobrescu
Tel. 0722.749.249 //  e-mail: ppp1993@gmail.com

1 Comment
  1. Impartialu says

    Este bine ca s-a reusit revenirea la titulatura naturala a partidului, insa asta e unpas foarte mic.
    Poftim la munca oameni buni!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php