Alegerile locale, propuse pentru ziua de 10 iunie de coaliţie

0 452
Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a anuntat ca in sedinta de luni dimineata a coalitiei a fost avansata data de 10 iunie pentru alegerile locale si ca urmeaza discutii cu partidele, inclusiv cu cele din opozitie.

„Am fost informat de catre presedintele partidului ca in coalitie s-a discutat despre organizarea alegerilor locale pe 10 iunie si urmeaza ca in cateva zile, dupa consultari cu partidele, actele normative necesare pentru declansarea procesului electoral local sa fie emise de Guvern”, a afirmat Voinescu.

Intrebat daca vor fi consultate si partidele din opozitie, Voinescu a precizat ca „e normal, e firesc” sa fie consultata opozitia in legatura cu data alegerilor.

E data deocamdata de principiu stabilita, urmeaza ca in urmatoarele zile, fiind consultari intre partide, sa se stabileasca. Vedeti, avem restrangeri de calendar, cu o saptamana inainte avem o sarbatoare religioasa extrem de importanta, care aduce si zi libera. Va trebui sa tinem cont de toate acestea si cel mai probabil data alegerilor va fi 10 iunie”, a explicat Sever Voinescu, intrebat daca primul-ministru este de acord cu aceasta data a alegerilor locale, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca reprezentantii coalitiei se vor exprima foarte curand in legatura cu data alegerilor locale, deoarece in maximum doua saptamani trebuie emise actele de catre Guvern. Urmare a ultimelor modificari legislative, in acest an primarii vor fi alesi intr-un tur de scrutin.

Sursa: 9am

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php