Demisia guvernului Boc nu este suficentă! Naţionaliştii cer măsuri drastice pentru însănătoşirea mediului politic.

0 380

COMUNICAT DE PRESĂ

Partidul „Pentru Patrie” salută demisia guvernului Emil Boc, considerandu-l un prim gest de înţelegere al frământărilor sociale din ultimile trei săptămâni.

Apreciem că falimentul guvernului Boc este expresia falimentului viziunii politice a preşedintelui Băsescu, o viziune prea mult ancorată în obedienţa excesivă faţă de finanţa internaţională şi prea puţin în acord cu interesele şi aspiraţiile poporului român.

În acest sens, atragem atenţia că simpla demisie a premierului Boc şi înlocuirea lui cu un alt figurant politic care să urmeze aceeaşi politică falimentară reprezintă un pericol pentru stabilitatea socială şi economică a unei Românii aflate în derivă.

Considerăm că este în interesul ţării ca preşedintele şi Parlamentul să acţioneze rapid, în sensul prevederilor constituţionale, pentru desemnarea unui premier interimar care să stopeze, în primul rând, proiectele politice care au determinat falimentul politic şi tensiunile sociale din utimul timp. Printre acestea se numără proiectul criminal de la Roşia Montană, privatizarea furnizorilor de energie electrică şi a tuturor afacerilor oneroase in curs, în detrimentul interesului naţional.

De asemenea, ca naţionalişti, considerăm că orice schimbare de guvern va fi o simplă formalitate atâta timp cât nu se va pune capăt contractelor în curs cu FMI, instituţie financiară internaţională care are o mare contribuţie la dezastrul actual al ţării.

Este obligatorie deschiderea clasei politice spre societate şi revitalizarea Parlamentului României, prin facilitarea accesului unor forţe politice înnoitoare. În acest sens, se impune o revizuire substanţială a legislaţiei electorale, de natură a elimina restricţiile abuzive cauzate de pragul electoral exagerat şi de garantarea financiară excesivă a candidaturilor.

PARTIDUL „PENTRU PATRIE” – „ŢOTUL PENTRU ŢARĂ”

Preşedinte

Coriolan BACIU

Bucureşti, 6.o2.2o12

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php