Regimul Băsescu, pus la zid în Parlamentul European! PDL s-a dat în spectacol la Bruxelles.

1 632

Florin Dobrescu, redactor Buciumul.ro

Corespondenţii prezenţi ieri, la audierile din PE privind încălcările repetate ale democrației din România de către actuala putere, transmit ştiri de-a dreptul halucinante.

Confruntaţi cu ostilitatea politică a liderilor grupurilor europarlamentare ale socialiștilor şi liberalilor europeni, Hannes Swoboda şi respectiv Guy Verhofstadt, care oricum au manifestat o solidaritate partizană cu Ponta şi Antonescu, reprezentanţii Opoziţiei din ţară, eurodeputaţii PDL-işti şi reprezentanta guvernului Băsescu (spunem aşa pentru că, în realitate, guvernul de la Bucureşti este condus de actualul preşedinte) au putut asista la un dur rechizitoriu făcut de reprezentanţii PE puterii din România.

Populismul exacerbat al guvernării Băsescu, prin utilizarea principiului „noi ştim ce vrea poporul şi guvenrăm, ocolind Parlamentul, pentru a aplica voinţa poporului”, ignorarea principiilor constituţionale, prin încercarea de a forţa totuşi comasarea alegerilor, presiunile făcute asupra Curţii Constituţionale şi frecventele derapaje de autoritarism ale lui Traian Băsescu şi subordonaţilor săi, se află în atenţia permanentă a PE şi reprezintă motive de îngrijorare pentru conducerea acestuia.

Pe lângă Victor Ponta şi Crin Antonescu, asupra intervenţiilor cărora nu vrem să insistăm din motive ce ţin de imoralitatea celor două partide ale opoziţiei parlamentare româneşti, au mai vorbit în numele societăţii civile  Cristian Pârvulescu de la Asociaţia Pro-Democraţia, Victor Alistar de la Transparency International România, economistul Liviu Voinea, dar și unul din liderii protestatarilor din Piața Universității, un tânăr student la SNSPA.

Abordarea mussoliniană a guvernării, în termeni precum „cine nu e de acord cu austeritatea să plece!”, ori pronunţatele similitudini ale guvernării Băsescu cu regimul din Belarus au constituit unele din temele de bază ale alocuţiunilor.

Ceea ce s-a remarcat negativ au fost intervenţiile isterice ale europarlamentarilor PDL Theodor Stolojan – fost vistiernic al valutei regimului Ceauşescu, Monica Macovei şi Traian Ungureanu, la pachet cu discursul lipsit de decanţă a reprezentantei guvernului PDL, Sulfina Barbu, care a consternat întreaga asistenţă cu minciunile şi acuzaţiile adresate tuturor, de la adversarii p0litici autohtoni şi până la protestatarii din piaţă, „incitaţi” de Opoziţie.

Dincolo de impresia execrabilă creată membrilor Parlamentului European de aceste manifestări balcanice, cuvintele care au caracterizat cel mai bine luările de poziţie ale europarlamentarilor pedelişti au fost cele exclamate de grupul de studenţi români care au asistat şi ei la penibilul spectacol : „Dar halatul, cât e halatul?!”

1 Comment
  1. Impartialu says

    Implicarea parlamentului European intro chestiune interna minora este dezgustatoare!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php