Tânărul locotenent care a venit în uniformă în Piaţa Universităţii. “Eu am jurat credinţă ţării, nu unui guvern.”

4 823

Un locotenent din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii a sosit, în uniformă, în mijlocul manifestantilor din Piaţa Universităţii din Capitală  si a facut declaratii de sustinere la adresa protestatarilor. 

Tanarul ofiter, în vârstă de 27 de ani, se numeste Alexandru Gheorghe, lucrează de 8 ani în armată, si spune s-a alaturat protestului din Piata Universitatii din respect pentru această naţiune şi pentru a le demonstra că “Armata nu i-a părăsit”. El afirma ca are 3100 de lei leafa, se afla pe functie de maior in cadrul unitatii din care face parte, si stie foarte clar ca risca sa fie arestat si ce repercursiuni ar avea acest gest de curaj.

“Am un salariu foarte bun, 31 de miloane de lei vechi pe lună. Deci nu banii m-au adus aici, ci dorinţa de demnitate. Aici sunt părinţii mei, sunt fraţii mei sunt rudele mele. Nu mai suport să fim călcaţi în picioare. Am lăsat un document de 12 pagini, pe un stick, unor apropiaţi. El este manifestul meu. Nu mi-e frică, eu aş fi putut fi în Afganistan acum, dar îmi iau măsuri de precauţie pentru a se afla adevărul”.

locotentent%201 Alexandru Gheorghe, un tanar locotenent de 27 de ani a venit in uniforma in Piata Universitatii: Eu am jurat credinţă ţării, nu unui guvern. (...) românii au nevoie de demnitate !

 ”Eu am jurat credinţă ţării, nu unui guvern” 

“Am venit aici din acelaşi motiv pentru care oamenii sunt aici. Raed Arafat este pentru mine un erou. (…) Colegii mei nu au curaj să vorbească. Au familii, copii şi credite în bănci. Eu am depus jurământul în faţa cetăţenilor, nu în faţa actualei puteri. Eu îmi asum răspunderea pentru ceea ce fac acum!” a declarat tânărul locotenent  Alexandru Gheorghe.

“Am venit cu trenul si m-am hotarat in urma a ceea ce se intampla in toata tara. Ceea ce fac eu nu e un protest, e o luare de atitudine. Vreau sa arat ca mai exista patrioti care sunt dispusi sa riste totul pentru tara. Ce risc? Asta se va vedea din momentul in care voi primi urmatoarele ordine. Ei sunt in continuare sefii mei directi, atata timp cand nu primesc alte dispozitii. Din acel moment nu voi mai fi ofiter. Am considerat ca ecoul ce lmai mare al gestului meu va fi de aici, din Bucresti.

Mi-am luat masuri de siguranta daca se va incerca denigrarea mea profesionala. Deocamdata nu m-a contactat nimeni. Eu nu consider ca am dezertat. Maine dimineata voi fi la munca, la ora 8, ca de obicei. Aveam voie sa merg pana la Sibiu. Faptul ca am mers pana la Bucuresti imi asum. Sunt total apolitic, nu m-a trimis nimeni decat constiinta mea de om, de crestin, am participat la un miting spontan, care se desfasoara de 10 zile incoace in toata Romania”. (foto: http://www.jurnalul.ro)

“Armata este o institutie. A incalcat regulamentul militar, nu-i este permisa prezenta la mitinguri si manifestari. Juramantul spune sa respectam legile militare. Se va analiza cazul militarului si se va lua o hotarare. Nu mi-a spus nimeni, m-am autosesizat, vazand la televizor”, a spus seful Directiei de Informare şi Relaţii Publice a MApN, contraamiral Tiberiu Frăţilă.

Locotenentul este revoltat, potrivit celor declarate de el în piaţă, că omul simplu şi muncitor este batjocorit, iar “deasupra lui s-au ridicat nulităţi absolute” . ”Dincolo de reducerea salariilor românii au nevoie de demnitate !”

“Eu nu scandez împotriva lui Traian Băsescu. Legal, el este comandantul suprem, dar deasupra lui este poporul”, a mai spus ofiterul  Alexandru Gheorghe.

Locotenentul Alexandru Gheorghe a declarat la Antena 3 că reprezintă un grup de militari la fel de revoltaţi ca şi el, dar care nu îndrăznesc să facă acest gest, fiindcă au familie, copii etc.

“Voi face puşcărie, nu-i problemă, dar voi fi cel mai liber om din România!”

La putin timp de la iesirea publica a locotenentului Alexandru Gheorghe, pe Facebook a fost creata o pagina speciala cu numele sau, care are 203 de like-uri la momentul publicarii informatiei, precum si un grupurile “Il sustin pe locotenentul Alexandru Gheorghe” si “Suntem alaturi de lt. Alexandru Gheorghe”, scrie hotnews.ro.

 Sursa: agentia.org

4 Comments
 1. cipslim says

  nu a facut bine. Jur sa respect regulamentele militare. Inteleg pornirea lui dar nu pot sa o apreciez.
  La fe cum Nicadorii si-au asumat raspunderea asa trebuie sa faca si acesta.

 2. Parerea mea says

  cand propriul stat in care traiesti si muncesti vrea sa te elimine prin infometare, prin indatorare, sau recurge la orice fel de amenintari, cum se si face, orice actiune de protest / lupta / rezistenta este justificata moral, fara a tine cont de legi,

 3. Alta chestiune says

  in momentul cand toata conducerea tarii este formata din tradatori de neam si comunisti, mafioti care ne urasc cu o deosebita placere, care este rolul militarului in toata treaba?
  Legile si regulamentele militare functioneaza in momentul in care se pot aplica in cadrul statului de drept, cand statul este criminal / nedrept cade orice regulament militar in vigoare, ramane doar lupta nationala deci cipslim n-ai dreptate

 4. alex says

  Din infirmatii precise , am aflat ca acest tanar este foarte bine intentionat deci nu este nici o manevra . Eu cred ca a facut foarte bine , precizez daca as fi in ziua de azi jandarm sau in cadrul armatei si as avea mintea de acum as inebuni in aceste functii in care iti este privata libertatea de exprimare. Se pare ca acest tanar s-a saturat…….

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php